Over de OS X Mountain Lion v10.8.2-update

Lees hier meer over de Mountain Lion v10.8.2-update.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

De OS X Mountain Lion v10.8.2-update wordt aanbevolen voor alle gebruikers van OS X Mountain Lion en bevat nieuwe functies en verbeteringen.

Het systeem bijwerken

Maak vóór de installatie een reservekopie van het systeem. Hiervoor kunt u Time Machine gebruiken.

Onderbreek het installatieproces niet zodra u de update van het systeem hebt gestart.

Als u softwaremodificaties van derden hebt geïnstalleerd of als u het besturingssysteem op andere wijze hebt aangepast, kan dit leiden tot onverwachte resultaten.

Kies het menu Apple () > Software-update... om de nieuwste Apple-software via de Mac App Store te zoeken, inclusief deze update.

Mogelijk verschijnen er ook andere software-updates voor de computer die u moet installeren. De grootte van een update die wordt geïnstalleerd via Software-update is soms afhankelijk van de computer. Bepaalde updates moeten ook vóór andere updates worden geïnstalleerd.

U kunt het ook het installatieprogramma voor handmatige update downloaden. Deze optie is handig wanneer u meerdere computers moet bijwerken maar de update slechts één keer wilt downloaden. Deze versies van standalone installatieprogramma’s zijn beschikbaar via Apple Support Downloads.

Meer informatie

Deze update wordt aanbevolen voor alle gebruikers van OS X Mountain Lion en bevat nieuwe functies en verbeteringen:

Facebook

• Eenmalige aanmelding voor Facebook
  • Biedt ook Facebook als optie bij het delen van koppelingen en foto’s
  • Contactgegevens en profielfoto’s van vrienden in Facebook verschijnen in Contacten
  • Facebook-meldingen verschijnen nu in Berichtencentrum

Game Center

• Scores worden gedeeld via Facebook, Twitter, Mail of Berichten
  • Vrienden in Facebook worden toegevoegd aan de aanbevolen vrienden in Game Center
  • De knop ‘Vind ik leuk’ van Facebook is toegevoegd aan games
  • U kunt vrienden uitdagen om uw score of prestaties te verbeteren

Andere nieuwe functies

• Voegt ondersteuning toe voor Power Nap op MacBook Air (eind 2010)
  • iMessages die zijn verstuurd naar uw telefoonnummer verschijnen nu in Berichten op uw Mac*
  • U kunt nu kaarten toevoegen aan Passbook (op een iPhone of iPod touch) vanaf Safari en Mail op een Mac*
  • FaceTime kan nu oproepen naar uw telefoonnummer ontvangen*
  • Nieuwe gedeelde lijsten met herinneringen
  • Met de nieuwe sorteeropties kunt u notities sorteren op titel, datum van bewerking en datum van aanmaak
  • Dicteren biedt nu ondersteuning voor meer talen: Canadees Engels, Canadees Frans, Italiaans, Kantonees, Koreaans, Mandarijn en Spaans
  • Het programma Woordenboek heeft nu ook een Frans verklarend woordenboek
  • Sina Weibo-profielfoto’s kunnen nu worden toegevoegd aan Contacten

*Vereist iOS 6

Algemene verbeteringen

De OS X Mountain Lion v10.8.2-update bevat ook algemene verbeteringen voor de stabiliteit, compatibiliteit en beveiliging van het besturingssysteem van de Mac, inclusief de volgende verbeteringen:

• Biedt een optie om de wijzigingen in het originele document te verwijderen wanneer u ‘Bewaar als’ kiest
  • Niet verstuurde concepten worden nu automatisch geopend wanneer Mail wordt geopend
  • Ontvang Twitter-meldingen voor vermeldingen en reacties van anderen
  • URL’s worden verkort bij het versturen van tweets vanuit het Berichtencentrum
  • Meldingen worden uitgeschakeld wanneer synchrone AirPlay-weergave wordt gebruikt
  • Biedt SSL-ondersteuning voor Google-zoekacties met het slimme zoekveld in Safari
  • Voegt een nieuwe voorkeur toe om Safari te starten met eerder geopende webpagina’s
  • Lost een probleem op waarbij het aankruisvak ‘Schakel autodetectie in’ altijd ingeschakeld is
  • Geeft toegang tot de Mac App Store wanneer ‘Ouderlijk toezicht’ is ingeschakeld
  • Ondersteuning voor @icloud.com-e-mailadressen
  • Lost een probleem op bij de weergave van sommige VGA-projectors wanneer deze op bepaalde Mac-notebooks worden aangesloten
  • Verhelpt een probleem waarbij Active Directory-accounts niet worden buitengesloten
  • Lost een probleem op waarbij de beleidsbanner opnieuw verschijnt voor het inloggen
  • Verbeteringen aan SMB
  • Verhelpt een probleem met NIS-gebruikers wanneer automatisch inloggen is ingeschakeld
  • Verhelpt een probleem waarbij de sleutelhanger mogelijk niet toegankelijk is
  • Mogelijkheid om een identiteitscontrole vooraf uit te voeren bij een systeem dat is beschermd met FileVault
  • Verhelpt een probleem waarbij Xsan mogelijk niet automatisch wordt gestart na de migratie van Mac OS X Snow Leopard

Voor informatie over de beveiligingsinhoud van deze update gaat u naar deze website.

Aanvullende OS X v10.8.2-update

De aanvullende OS X v10.8.2-update bevat de volgende correcties:

• Lost een probleem op waarbij bepaalde Japanse tekens niet correct verschijnen in Mail
  • Geeft Safari toegang tot beveiligde websites wanneer ouderlijk toezicht is ingeschakeld
  • Verhelpt een probleem waarbij systemen met meer dan 64 GB RAM mogelijk niet worden opgestart
  • Lost een probleem op waarbij de dvd-speler onverwacht wordt afgesloten

FaceTime is niet in alle landen of regio’s beschikbaar.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.