Apple Configurator gebruiken om verbinding te maken met een Apple TV met USB

Gebruik Apple Configurator om een configuratieprofiel op de Apple TV (2e, 3e of 4e generatie) te installeren via USB. Gebruik configuratieprofielen om de Apple TV op een beveiligd wifinetwerk te gebruiken of om de Apple TV te beheren met Mobile Device Management (MDM).

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Dit artikel is bedoeld voor systeembeheerders bij bedrijven en onderwijsinstellingen. Als u probeert een Apple TV te beheren die geen eigendom is van een bedrijf of onderwijsinstelling, leest u hier welke beperkingen u kunt instellen.

In tvOS 10.2 of hoger kunt u ook Apple School Manager of het Device Enrollment Program gebruiken om een Apple TV (4e generatie) te beheren en deze aan te melden voor MDM. Raadpleeg voor instructies de iOS-implementatiehandleiding.

In tvOS 11 of hoger kunt u ook Apple Configurator gebruiken om verbinding te maken met de Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie) via een netwerk

Voordat u begint

Dit hebt u nodig:

Verbinding maken met de Apple TV

Als u al deze benodigdheden hebt, volgt u deze stappen om een configuratieprofiel op de Apple TV te installeren:

Aan de slag

Ontkoppel de HDMI-kabel en het lichtnetsnoer van de Apple TV.

De USB-C- of Micro-USB-kabel aansluiten op de Apple TV

Controleer of u de juiste kabel gebruikt voor uw model. Steek nooit een Lightning-naar-USB-kabel in de Apple TV.

Apple TV (4e generatie): sluit een USB-C-kabel aan op de achterzijde van de Apple TV.
Apple TV (2e of 3e generatie): sluit een Micro-USB-kabel aan op de achterzijde van de Apple TV.

Aansluiten op de computer

Sluit het andere uiteinde van de USB-C- of Micro-USB-kabel aan op een USB-poort van de computer.

Apple TV (3e of 4e generatie): sluit het netsnoer aan.
Apple TV (2e generatie): sluit het netsnoer nog niet aan.

Apple Configurator openen op de Mac

Selecteer uw Apple TV in het apparaatvenster.

Tot slot

Als dit de eerste keer is dat u Apple Configurator gebruikt voor deze Apple TV, klikt u op 'Bereid voor'. Volg de instructies op het scherm.

Als u een profiel op de Apple TV wilt installeren dat u eerder hebt geconfigureerd, klikt u op 'Voeg toe' en selecteert u vervolgens 'Profielen'. U kunt ook een profiel vanuit een Finder-venster naar het symbool van uw Apple TV slepen.1

1Als u deze methode wilt gebruiken om een MDM-inschrijvingsprofiel te installeren, moet u beheerder zijn van de Apple TV of ervoor zorgen dat de MDM-server een openbaar vertrouwd SSL-certificaat heeft.

Publicatiedatum:Thu Nov 09 22:06:02 GMT 2017