AVCHD-bestanden gebruiken in QuickTime Player

Lees hier meer over het gebruik van AVCHD-bestanden met QuickTime Player in OS X Mountain Lion of hoger.

Met QuickTime Player in OS X Mountain Lion of hoger kunt u video van AVCHD-media afspelen, bekijken, inkorten, exporteren en delen. De AVCHD-structuur wordt gebruikt door apparaten met een hoge definitie, zoals camcorders met een harde schijf en digitale fotocamera's met video.

AVCHD-media wordt doorgaans geopend door de camcorder of camera aan te sluiten op de Mac via een USB-kabel. Sommige apparaten, zoals digitale camera's, hebben een verwijderbare geheugenkaart die met een USB-kaartlezer of de SD-kaartsleuf van sommige Macs kan worden gelezen. Raadpleeg de bij het apparaat meegeleverde documentatie voor informatie over het overzetten van AVCHD-media naar een Mac.

Nadat u het AVCHD-materiaal hebt overgezet naar de Mac, opent u de map waarin het materiaal zich bevindt. Vervolgens dubbelklikt u op de bestandsnaam 'AVCHD', 'BDMV' of 'PRIVATE' om het materiaal te openen in QuickTime Player.

Als het materiaal bestaat uit meerdere fragmenten, worden deze mogelijk gegroepeerd weergegeven, gesorteerd op ouderdom (oudste eerst). Selecteer een of meer fragmenten die u wilt afspelen en klik op 'Open'.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.