Mountain Lion: een systeem, waarbij FIPS is ingeschakeld, configureren en onderhouden

Lees hier hoe u een systeem met OS X Mountain Lion, waarbij FIPS is ingeschakeld, configureert en onderhoudt.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

De cryptografische module van OS X Mountain Lion vereist een extra configuratiestap om het systeem in ‘FIPS-modus’ te plaatsen voor volledige compatibiliteit. Het installatieprogramma voor FIPS-beheer moet worden verkregen en geïnstalleerd op het systeem door de systeembeheerder (Crypto Officer).

De FIPS-beheertools installeren

Raadpleeg de Crypto Officer Role Guide voor complete instructies voor de installatie van het FIPS-beheer en het beheer zelf alsook voor de compatibiliteit van FIPS 140-2 met OS X Mountain Lion v10.8.

Het installatieprogramma voor FIPS-beheer is hier beschikbaar. Raadpleeg de Crypto Officer Role Guide voor complete instructies voor de installatie van het FIPS-beheer en het beheer zelf alsook voor de compatibiliteit van FIPS 140-2 met OS X Mountain Lion v10.8.

1. Log in als een beheerder bij het systeem op de doelcomputers waarop u de tools gaat installeren.
  2. Dubbelklik op het pakket FIPS Administration Installer.
  3. Klik op Ga door nadat u de informatie op de pagina Introductie hebt gelezen.
  4. Klik op Ga door nadat u de informatie op de pagina Leesmij hebt gelezen. U kunt indien nodig ook de informatie op deze pagina afdrukken of bewaren.
  5. Klik op Ga door nadat u de softwarelicentieovereenkomst op de pagina Licentie hebt gelezen. U kunt indien nodig ook de informatie op deze pagina afdrukken of bewaren.
  6. Klik op Akkoord als u akkoord gaat met de voorwaarden van de softwarelicentie. In het andere geval klikt u op Niet akkoord. U verlaat dan het installatieprogramma.
  7. Selecteer het OS X-volume om de FIPS-beheertools te installeren. Klik vervolgens op Ga door op de pagina Doelvolume kiezen. De FIPS-beheertools mogen alleen op het opstartvolume worden geïnstalleerd.
  8. Klik op de knop Installeer.
  9. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van een beheerdersaccount in.
  10. Klik op Ga door met installatie in de wetenschap dat de computer opnieuw moet worden opgestart zodra de installatie is voltooid.
  11. Klik op Herstart.

Probleemoplossing

Gebruik de volgende stappen in geval van problemen:

1. Herstart het systeem in de modus Enkele gebruiker. Raadpleeg: Opstarten in de modus voor één gebruiker.
  2. Controleer het system.log voor meer informatie over gedetecteerde problemen. Het logbestand van het systeem bevindt zich hier: /var/log/system.log
  3. Voer het installatieprogramma opnieuw uit als problemen met de tools worden aangetroffen. Probeer het vervolgens opnieuw.
  4. Als de validatie van de integriteit van de beveiligingsmodule mislukt is, installeert u OS X Mountain Lion en beschikbare software-updates opnieuw en installeert u vervolgens deze tool opnieuw.
  5. Zoek informatie over FIPS op Apple Support als u het probleem nog steeds niet kunt identificeren.

Opmerking
    : als u verdere assistentie nodig hebt, kunt u contact opnemen met AppleCare voor support.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.