iCloud-tabbladen configureren en gebruiken

iCloud houdt in Safari geopende tabbladen up-to-date op een iPhone, iPad, iPod touch en Mac. Daardoor kunt u van één apparaat naar het andere gaan en verder browsen waar u gebleven was.

iCloud-tabbladen configureren

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud'.
  2. Zorg dat Safari is ingeschakeld.
  3. Voer deze stappen uit op alle apparaten waarop u tabbladen wilt delen.

Op een Mac:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Apple ID'. Klik vervolgens op 'iCloud'. Als u macOS Mojave of lager gebruikt, kiest u het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klikt u vervolgens op 'iCloud'.
  2. Klik om Safari in te schakelen.
  3. Voer deze stappen uit op alle apparaten waarop u tabbladen wilt delen.

iCloud-tabbladen gebruiken

iCloud-tabbladen toont alleen de tabbladen die op de andere ondersteunde apparaten geopend zijn en niet de tabbladen die geopend zijn op het apparaat dat u momenteel gebruikt.

Een tabblad openen

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Open Safari.
  2. Tik op het symbool 'Tabbladen'  .
  3. Scrol naar de onderkant van de lijst, onder de afbeeldingen van geopende tabbladen op het apparaat. Er wordt een lijst weergegeven van de tabbladen die u op uw andere ondersteunde apparaten geopend hebt.
  4. Tik op het tabblad dat u wilt openen.

Op een Mac:

1. Klik in de knoppenbalk van Safari op de knop 'Tabbladen'  . Onder in het Safari-venster wordt een lijst weergegeven van de tabbladen die u op uw andere ondersteunde apparaten geopend hebt.
  2. Klik op het tabblad dat u wilt openen.

Een tabblad sluiten

Als u een tabblad wilt verwijderen uit de lijst met iCloud-tabbladen, sluit u dat tabblad in Safari op het apparaat dat het tabblad heeft gedeeld of in het venster 'Tabbladen'.

Om een tabblad te verwijderen dat is geopend op een ander apparaat dan u gebruikt, klikt u op de X naast het tabblad in de lijst. U ziet tabellen met uw andere apparaten of computers met tabbladen die worden gesynchroniseerd. Plaats de cursor op de naam van het tabblad. Er verschijnt dan een X. U kunt op deze X klikken om het tabblad op het apparaat op afstand te verwijderen.

Wanneer u Safari stopt, uw apparaat in de sluimerstand zet of uitschakelt, wordt een tabblad niet uit de lijst verwijderd.

Als u iCloud-tabbladen niet kunt configureren of gebruiken

Het gebruik van iCloud-tabbladen werkt tussen apparaten met iOS 13 of iPadOS en macOS Mojave 10.14.4 of hoger, of tussen apparaten met iOS 12 of lager en macOS Mojave 10.14.3 of lager.