iCloud-tabbladen configureren en gebruiken

iCloud houdt in Safari geopende tabbladen up-to-date op een iPhone, iPad, iPod touch en Mac. Daardoor kunt u van één apparaat naar het andere gaan en verder browsen waar u gebleven was.

iCloud-tabbladen configureren

Voer deze stappen uit op alle apparaten waarop u tabbladen wilt delen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud'.
  2. Zorg dat 'Safari' is ingeschakeld.

Op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Apple ID'. Klik vervolgens op 'iCloud'.
  2. Klik om 'Safari' in te schakelen.

Als u macOS Mojave of lager gebruikt, kiest u het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klikt u vervolgens op 'iCloud'. Klik om 'Safari' in te schakelen.

Een tabblad openen

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open Safari.
  2. Tik op de knop 'Tabbladen' .
  3. Scrol naar het einde van de lijst. Onder de afbeeldingen van tabbladen die op uw apparaat zijn geopend, ziet u een lijst met geopende tabbladen van uw andere ondersteunde apparaten.
  4. Tik op het tabblad dat u wilt openen.

Op een Mac

1. Open Safari.
  2. Klik op de knop 'Tabbladen' . Onder de afbeeldingen van tabbladen die op uw Mac zijn geopend, ziet u een lijst met geopende tabbladen van uw andere ondersteunde apparaten.
  3. Tik op het tabblad dat u wilt openen.

Een tabblad sluiten

Wanneer u Safari stopt of uw apparaat in de sluimerstand zet of uitschakelt, wordt een tabblad niet uit de lijst verwijderd.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open Safari.
  2. Tik op de knop 'Tabbladen' .
  3. Scrol naar het einde van de lijst. Onder de afbeeldingen van tabbladen die op uw apparaat zijn geopend, ziet u een lijst met geopende tabbladen van uw andere ondersteunde apparaten.
  4. Veeg naar links op het tabblad dat u wilt sluiten en tik vervolgens op 'Sluit'.

Op een Mac

1. Open Safari.
  2. Klik op de knop 'Tabbladen' . Onder de afbeeldingen van tabbladen die op uw Mac zijn geopend, ziet u een lijst met geopende tabbladen van uw andere ondersteunde apparaten.
  3. Plaats de cursor op het tabblad dat u wilt sluiten, en klik op de knop 'Sluit'  die nu verschijnt.

Als u iCloud-tabbladen niet kunt configureren of gebruiken

iCloud-tabbladen werkt met combinaties van apparaten met iOS 13 of iPadOS of hoger en macOS Mojave 10.14.4 of hoger, of met combinaties van apparaten met iOS 12 of lager en macOS Mojave 10.14.3 of lager.