Prestatiemodus inschakelen voor macOS Server

Prestatiemodus wijzigt de systeemparameters van uw Mac. Door deze wijzigingen wordt de hardware beter benut bij het uitvoeren van veeleisende servertoepassingen.

Op een Macs met macOS Server die veeleisende services moet uitvoeren, kunt u de prestatiemodus inschakelen om extra systeembronnen toe te wijzen voor het uitvoeren van servertoepassingen.

OS X El Capitan 10.11 en hoger

Als u prestatiemodus wilt inschakelen in OS X El Capitan 10.11 en hoger, gebruikt u het commando nvram om de NVRAM-variabele boot-args aan te passen. Als u het NVRAM opnieuw instelt, wordt deze instelling gewist.

Na het uitvoeren van dit commando wordt de waarde van de NVRAM-variabele boot-args weergegeven. Als u serverperfmode=1 ziet, dan is prestatiemodus al ingeschakeld.

nvram boot-args

Als prestatiemodus niet al is ingeschakeld, kunt u deze inschakelen met de instelling serverperfmode=1 in de NVRAM-variabele boot-args, via dit commando:

sudo nvram boot-args="serverperfmode=1 $(nvram boot-args 2>/dev/null | cut -f 2-)"

Gebruik het volgende commando om prestatiemodus uit te schakelen:

sudo nvram boot-args="$(nvram boot-args 2>/dev/null | sed -e $'s/boot-args\t//;s/serverperfmode=1//')"

Eerdere versies van macOS

Als u prestatiemodus wilt inschakelen in OS X Mountain Lion, OS X Mavericks of OS X Yosemite, gebruikt u het Terminal-commando ‘serverinfo’.

Gebruik het volgende commando om de huidige modus op te vragen:

serverinfo --perfmode

Modus voor hoge prestaties inschakelen:

serverinfo --setperfmode 1

Prestatiemodus uitschakelen:

serverinfo --setperfmode 0

Na het in- of uitschakelen van de prestatiemodus moet het apparaat opnieuw worden opgestart.

Meer informatie

Als u ontwikkelaar bent en meer wilt weten over hoe de prestatiemodus uw systeem kan optimaliseren voor server-specifieke programma's, raadpleegt u de handleidingspagina voor sysctl(3).