De DNS-cache in OS X opnieuw instellen

Lees hier hoe u de DNS-cache opnieuw instelt (wist).

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Over de DNS-cache

OS X bewaart een lokale cache van opgeloste DNS-verzoeken gedurende een periode die door de DNS-server wordt bepaald. Soms kan het nodig zijn de cache onmiddellijk opnieuw in te stellen en opnieuw een verzoek naar de DNS-server te sturen. U moet dit wellicht doen als u een netwerk- of serverbeheerder bent en een vermelding op de DNS-server recent is gewijzigd.

Als de Mac niet de laatste DNS-vermeldingen van de server gebruikt, kunt u de Mac opnieuw opstarten om de informatie in de cache bij te werken. Als u de DNS-vermeldingen op een server wilt bijwerken met OS X en de server niet opnieuw kunt opstarten, gebruikt u de onderstaande Terminal-commando’s voor de OS X-versie die u gebruikt.

OS X Yosemite en nieuwer

Gebruik het volgende Terminal-commando om de DNS-cache in OS X v10.10.4 of hoger opnieuw in te stellen:

sudo killall -HUP mDNSResponder

Gebruik het volgende Terminal-commando om de DNS-cache in OS X v10.10 tot en met v10.10.3 opnieuw in te stellen:

sudo discoveryutil mdnsflushcache

OS X Mavericks, Mountain Lion en Lion

Gebruik het volgende Terminal-commando om de DNS-cache in OS X v10.9.5 en lager opnieuw in te stellen:

sudo killall -HUP mDNSResponder

Mac OS X Snow Leopard

Gebruik het volgende Terminal-commando om de DNS-cache in OS X v10.6 tot en met v10.6.8 opnieuw in te stellen:

sudo dscacheutil -flushcache