De DNS-cache in OS X resetten

Kom erachter hoe je de DNS-cache opnieuw kunt instellen (flush).

Over de DNS-cache

OS X houdt een lokale cache bij van opgeloste DNS-query's gedurende een tijd die is gedefinieerd door de DNS-server. Soms kan het nodig zijn om de cache onmiddellijk opnieuw in te stellen en een DNS-server opnieuw op te vragen. Je moet dit bijvoorbeeld doen als je een netwerk- of serverbeheerder bent en een vermelding op je DNS-server onlangs is gewijzigd.

Als je Mac niet de nieuwste DNS-vermeldingen van je server gebruikt, kun je je Mac opnieuw opstarten om de cache-informatie bij te werken. Als je DNS-vermeldingen op een server met OS X moet bijwerken en je kunt de server niet opnieuw opstarten, gebruik je de onderstaande terminalopdrachten voor de versie van OS X die je gebruikt.

OS X Yosemite en nieuwer

Gebruik de volgende Terminal-opdracht om de DNS-cache in OS X v10.10.4 of later opnieuw in te stellen:

sudo killall -HUP mDNSResponder

Gebruik de volgende Terminal-opdracht om de DNS-cache in OS X v10.10 via v10.10.3: opnieuw in te stellen:

sudo discoveryutil mdnsflushcache

OS X Mavericks, Mountain Lion en Lion

Gebruik de volgende Terminal-opdracht om de DNS-cache in OS X v10.9.5 en eerder opnieuw in te stellen:

sudo killall -HUP mDNSResponder

Mac OS X Snow Leopard

Gebruik de volgende Terminal-opdracht om de DNS-cache in OS X v10.6 via v10.6.8 opnieuw in te stellen:

sudo dscacheutil -flushcache