Cursussen online openen en beheren met iTunes U

Lees hier hoe je toegang krijgt tot iTunes U, een online tool voor docenten die op internet cursussen willen maken en lessen en opdrachten willen beheren.

Raadpleeg de vereisten voordat je aan de slag gaat:

• Een geldige Apple ID (lees meer over de Apple ID)

• Safari 7 of nieuwer op een Mac

• Mozilla Firefox 29 of nieuwer op een Mac of pc

• Google Chrome 34 of nieuwer op een Mac of pc

Volg deze stappen voor toegang tot iTunes U:

1. Ga in een webbrowser naar de iTunes U-portal.

2. Log in met je Apple ID en wachtwoord. Als je geen Apple ID hebt, kun je er een aanmaken door op de inlogpagina op 'Maak je Apple ID aan' te klikken.

No alt supplied for Image
  3. Na het inloggen kun je beginnen met het maken van cursussen.

No alt supplied for Image

Wanneer je een cursus maakt, ontwerpt en bewerkt, kun je de inschrijfcode (onder de knop 'Instellingen' in het dashboard) gebruiken om een link naar de cursus te kopiëren naar een e-mail, die e-mail naar een iPad, iPhone of iPod touch versturen en de cursus bekijken en testen vanuit het oogpunt van een leerling of student voordat je de cursus met anderen deelt. Wanneer je klaar bent om de cursus te delen, gebruik je de inschrijfcode om een link naar de cursus te delen met leerlingen, studenten en anderen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.