De prestaties van boeken in iBooks Author optimaliseren

In iBooks Author kunt u boeken met veel media aanmaken die compatibel zijn met iBooks. Lees hier hoe u de prestaties van grote boeken optimaliseert. Het kan immers even duren om een voorvertoning van deze boeken weer te geven of om deze te exporteren of te publiceren.

Met afbeeldingen werken

• Gebruik wanneer mogelijk JPG-bestanden voor ondoorzichtige roosterafbeeldingen en PNG-bestanden voor doorzichtige roosterafbeeldingen.
  • Wijzig de grootte van afbeeldingen, snij ze bij en draai ze in de gewenste richting voordat u ze importeert in iBooks Author.
  • Als u afbeeldingen met een hoge resolutie wilt gebruiken in een boek, voegt u deze pas toe wanneer het boek bijna af is.

De grootte van afbeeldingen hangt af van het soort beeldscherm dat de lezers gebruiken. Lees hoe u met iBooks Author aangemaakte boeken optimaliseert voor apparaten met een Retina-display of een ander beeldscherm.

Met films werken

Algemene tips

• Deel een boek in hoofdstukken met secties in. Maak geen grote secties of hoofdstukken.
  • Voeg niet te veel widgets aan een enkele pagina toe.
  • In de iBooks Store kunnen geen boeken groter dan 2,0 GB worden gepubliceerd. Hoewel u grotere boeken via andere kanalen kunt verdelen, beperkt u beter de grootte voor het beste resultaat en om prestatieproblemen te voorkomen.
  • Naast het gebruik van de functie Voorvertoning in iBooks Author kunt u ook een boek exporteren als een iBooks-bestand. Kopieer dat bestand dan naar de iPad via iTunes.