Time Machine: reservekopieën overzetten van de huidige reservekopieschijf naar een nieuwe reservekopieschijf

Lees hier hoe u bestaande Time Machine-reservekopieën naar een nieuwe schijf overzet die u voor Time Machine-reservekopieën gebruikt

Als u een andere Time Machine-reservekopieschijf wilt gebruiken, voert u deze stappen uit om de bestaande reservekopieën te verplaatsen.

Controleer de structuur van de nieuwe reservekopieschijf

1. Sluit de nieuwe reservekopieschijf aan op de Mac.
  2. Open Schijfhulpprogramma (in de map Hulpprogramma’s).
  3. Selecteer in Schijfhulpprogramma het symbool van de nieuwe schijf om te controleren of deze een GUID-partitie heeft en is geformatteerd in Mac OS Uitgebreid (journaled). Dit kunt u controleren in de regel ‘Structuur:’ onder in het venster Schijfhulpprogramma. Als de nieuwe reservekopie niet op deze manier is geformatteerd, formatteert u deze opnieuw en selecteert u de optie voor Mac OS Uitgebreid (journaled) met een GUID-partitie. Maak een reservekopie van alle belangrijke gegevens op de schijf voordat u deze formatteert.

Stel bevoegdheden op de nieuwe reservekopieschijf in

1. Open een nieuw Finder-venster.
  2. Klik in de navigatiekolom van het Finder-venster op het symbool van de nieuwe reservekopieschijf.
  3. Kies in het menu Archief de optie Toon info.
  4. Zorg ervoor dat ‘Negeer eigendomsrechten op dit volume’ onder in ‘Delen en bevoegdheden:’ in het venster Toon info niet is geselecteerd.

Schakel Time Machine tijdelijk uit

1. Kies in het menu Apple de optie Systeemvoorkeuren.
  2. Klik op het symbool Time Machine in het venster Systeemvoorkeuren.
  3. Sleep de schakelaar van Time Machine naar Uit.

Kopieer de reservekopiegegevens van de oorspronkelijke schijf naar de nieuwe schijf

1. Open een nieuw Finder-venster. Klik in de navigatiekolom van de Finder op het symbool van de oorspronkelijke reservekopieschijf.
  2. Open een nieuw Finder-venster. Klik in de navigatiekolom van de Finder op het symbool van de nieuwe reservekopieschijf.
  3. Sleep de map ‘Backups.backupdb’ van de oorspronkelijke reservekopieschijf naar het bovenste niveau van de nieuwe reservekopieschijf.
  4. Voer de naam en het wachtwoord van een beheerder in en klik vervolgens op OK om het kopieerproces te starten.

Het kopiëren van de reservekopiegegevens kan even duren, afhankelijk van de grootte van de reservekopie.

Stel Time Machine in om de nieuwe schijf te gebruiken

1. Wanneer het kopiëren is voltooid, opent u de voorkeuren voor Time Machine in Systeemvoorkeuren.
  2. Klik in het voorkeurenvenster van Time Machine op Selecteer schijf.
  3. Selecteer de nieuwe reservekopieschijf en klik op Gebruik schijf.

De Time Machine-reservekopieën worden nu op de nieuwe reservekopieschijf bewaard.