Aangepaste lettertypen gebruiken in iBooks Author

U kunt aangepaste lettertypen gebruiken in boeken die u creëert met iBooks Author 2.0 of u kunt deze lettertypen later gebruiken als u een vergunning heeft om deze lettertypen voor publicatie te gebruiken.

Om te bepalen hoe de tekst eruit ziet, kunt u de aangepaste TrueType (.ttf) en OpenType (.otf) lettertypen toevoegen in boeken die u met iBooks Author creëert.

Om alle lettertypen in uw systeem te zien, klikt u op 'Lettertypen' in de hoek rechtsboven, en vervolgens op 'Alle lettertypen.' Als u een niet-ondersteund lettertype voor een boek selecteert, ontvangt u een waarschuwing en wordt het niet-ondersteunde lettertype vervangen door een ondersteund lettertype wanneer u het boek op een iPhone, iPad, of iPod touch bekijkt.  Voor de beste resultaten, kiest u een ondersteund lettertype.

Wanneer u het boek publiceert of exporteert, verhult (beveiligt) iBooks Author de lettertypen van andere fabrikanten. Deze beveiliging staat los van digital rights management (DRM) kopieerbeveiliging.

Als u een lettertype van een andere fabrikant gebruikt in het boek, zorgt u ervoor dat uw licenties voor de lettertypen u toestaan die op deze manier te verdelen. Als u niet zeker weet of dit wordt toegestaan door uw licentie, neemt u contact op met de leverancier van het lettertype en/of een juridisch adviseur.

De soort van een lettertype bepalen

Als u niet zeker weet of een lettertype dat u wilt gebruiken al dan niet wordt ondersteund, kunt u informatie hierover vinden in Lettertypecatalogus.

1. Open Lettertypecatalogus in de map Programma’s.
  2. Selecteer het lettertype in de lijst met lettertypen.
  3. Klik in de linkerbovenhoek van het venster Lettertypecatalogus op de infoknop.
  4. Zorg ervoor dat de bestandsextensie .ttf of .otf is. De bestandsextensie is naast de Location geplaatst.

Zoek hulp als u een waarschuwing over een lettertype ontvangt.

Sommige programma’s van andere fabrikanten, zoals Microsoft Office, kunnen kopieën van lettertypen installeren die bij het systeem worden meegeleverd, maar de extra kopie is mogelijk niet compatibel met Apple Books. Als u een waarschuwing ontvangt gebruikt u een lettertype dat ondersteund hoort te worden, dit is wat u moet doen:

1. Zoek het lettertype in Lettertypecatalogus.
  2. Klik op het driehoekje naast de naam van het lettertype.
  3. Selecteer elke versie van het lettertype en kijk naar de Locatie in het infovenster van het lettertype.
  4. Als de versie van het lettertype met .ttf of .otf op dit moment niet actief is, selecteert u die en kiest u Activeer ‘[naam lettertype]’ in het menu Wijzig aan de bovenkant van uw scherm.
    Als de versie van het lettertype zonder .ttf of .otf op dit moment actief is, selecteert u die en kiest u Deactiveer ‘[naam lettertype]’ in het menu Wijzig aan de bovenkant van uw scherm.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.