OS X Server: het automatisch doorsturen van e-mail in- en uitschakelen

De Mail-server in OS X Server kan automatisch e-mail doorsturen voor gebruikers.

Instructies voor OS X Server (Mountain Lion)

1. Ga in het programma Server naar Gebruikers en selecteer een gebruiker.
  2. Klik op het tandwielsymbool (of Control-klik op de gebruikersnaam) en kies ‘Wijzig e-mailopties...’.
  3. Selecteer in het venstermenu ‘E-mail is:’ de optie ‘doorgestuurd’.
  4. Voer in het veld ‘naar e-mailadres:’ het e-mailadres in waarnaar de e-mail moet worden doorgestuurd.

Instructies voor Lion Server

Het automatisch doorsturen inschakelen voor een account

Als u het automatisch doorsturen wilt inschakelen bij een account, voert u de volgende commando’s in Terminal op de server uit. Het eerste commando plaatst u in de interactieve modus.

sudo serveradmin command
mail:command = setAutoForward
mail:userID = (the_users_shortname)
mail:fwdAddress = (the_emailaddress_to_forward_to_)

Druk op Control-D om het commando te voltooien.
Nadat u het commando hebt voltooid door te drukken op Control-D, verschijnt de gebruikers-ID, de GUID en het nieuwe adres voor het automatisch doorsturen. Bijvoorbeeld:
mail:userID = " mailuser1"
mail:userGUID = "A961DAFE-2FE5-4EEC-A2CB-CB6511E9B28D"
mail:fwdAddress = "mijn-gebruikers-ID@voorbeeld.com"

Als de gebruiker niet bestaat, verschijnt het volgende bericht:
mail:error = "de gebruiker is niet gevonden"

Het automatisch doorsturen uitschakelen voor een account

Gebruik dezelfde commando’s als hierboven maar met een lege adreswaarde:

sudo serveradmin command

mail:command = setAutoForward

mail:userID = mailuser1

mail:fwdAddress = ""

Druk op Control-D om het commando te voltooien.

Het resultaat is hetzelfde als hierboven maar mail:fwdAddress is leeg. Voorbeeld:
mail:userID = " mailuser1"
mail:userGUID = "
A961DAFE-2FE5-4EEC-A2CB-CB6511E9B28D"
mail:fwdAddress = ""

Als een onjuiste ID is gebruikt of deze niet bestaat, verschijnt het volgende bericht:
mail:error = "de gebruiker is niet gevonden"

Achterhalen voor welke accounts momenteel berichten automatisch worden doorgestuurd

Voer dit commando uit:

sudo serveradmin command mail:command = getAutoForward

Het commando geeft een lijst met gebruikers-GUID’s en de adressen voor het automatisch doorsturen weer. Bijvoorbeeld:
$ sudo serveradmin command mail:command = getAutoForward
mail:1080C8CF-5432-4302-B3B7-0EEFB79106AD:fwdAddress = "mijn-gebruikers-ID-1@voorbeeld.net"
mail:2DD1FB33-340F-408F-8C2A-D77B0A2431C7:fwdAddress = "mijn-gebruikers-ID-2@voorbeeld.net"

Meer informatie

U kunt ook het commando set_user_mail_opts gebruiken. Raadpleeg man set_user_mail_opts voor gebruik en opties.