De iPhoto-bibliotheekupgradertool gebruiken

Je kunt de iPhoto-bibliotheekupgradertool gebruiken om je bibliotheek voor te bereiden zodat deze met de huidige versie van iPhoto of Foto's voor OS X werkt.

Wanneer je een bibliotheek opent die is gemaakt met een oudere versie van iPhoto, zie je mogelijk een bericht met de tekst 'Versie van bibliotheek te oud. Werk je bibliotheek 'iPhoto-bibliotheek' bij met de gratis iPhoto-bibliotheekupgrader van Apple.'

De iPhoto-bibliotheekupgrader bereidt bibliotheken van iPhoto '08 (v7.x) of ouder voor zodat je deze met de huidige versie van iPhoto of Foto's voor OS X kunt gebruiken. Als de bibliotheek is gemaakt met iPhoto '09 (v8.x) of nieuwer, moet je deze tool niet gebruiken.

De iPhoto-bibliotheekupgradertool gebruiken

1. Download en installeer de tool. Klik op 'Sluit' wanneer je een groen vinkje boven 'De installatie is gelukt' ziet.

2. Kies in de Finder het menu 'Ga' en kies vervolgens 'Hulpprogramma's'.

3. Open in de map 'Hulpprogramma's' de iPhoto-bibliotheekupgrader.

4. Als de bibliotheek die je wilt upgraden niet in het venster verschijnt, klik je op 'Kies bibliotheek' en selecteer je de juiste iPhoto-bibliotheek.

5. Klik op 'Ga door' om de bibliotheek te upgraden.

6. Wanneer je 'Je bibliotheek kan nu worden bijgewerkt naar de huidige versie van iPhoto. Wil je iPhoto starten?' ziet, klik je op 'Stop'.

Je kunt nu de bijgewerkte bibliotheek gebruiken in iPhoto '11 (v9.x) of nieuwer of je kunt de bibliotheek migreren naar Foto's voor OS X als je OS X Yosemite v10.10.3 of nieuwer gebruikt.