De iPhoto-bibliotheekupgrader gebruiken

U kunt de iPhoto-bibliotheekupgrader gebruiken om de bibliotheek voor te bereiden zodat deze met de huidige versie van iPhoto of Foto’s voor OS X werkt.

Wanneer u een bibliotheek opent die door een oudere versie van iPhoto is aangemaakt, ziet u mogelijk het bericht ‘Versie van bibliotheek te oud. Werk uw bibliotheek ‘iPhoto-bibliotheek’ bij met de gratis iPhoto-bibliotheekupgrader van Apple.’

De iPhoto-bibliotheekupgrader bereidt bibliotheken van iPhoto '08 (v7.x) of ouder voor zodat u deze met de huidige versie van iPhoto of Foto’s voor OS X kunt gebruiken. Als de bibliotheek is gemaakt met iPhoto ‘09 (v8.x) of hoger, moet u deze tool niet gebruiken.

De iPhoto-bibliotheekupgrader gebruiken

1. Download en installeer de tool. Klik op Sluit wanneer u een groen vinkje boven ‘De installatie is gelukt’ ziet.
  2. Kies in de Finder het menu Ga en kies dan Hulpprogramma’s.
  3. Open in de map Hulpprogramma’s de iPhoto-bibliotheekupgrader.
  4. Als de bibliotheek die u wilt upgraden niet in het venster verschijnt, klikt u op Kies bibliotheek en selecteert u de juiste iPhoto-bibliotheek.
  5. Klik op Ga door om de bibliotheek te upgraden.
  6. Wanneer u ‘Uw bibliotheek kan nu worden bijgewerkt naar de huidige versie van iPhoto. Wilt u iPhoto starten?’ ziet, klikt u op Stop.

U kunt nu de bijgewerkte bibliotheek gebruiken in iPhoto ’11 (v9.x) of hoger of u kunt de bibliotheek migreren naar Foto’s voor OS X als u OS X Yosemite v10.10.3 of hoger gebruikt.