Over de beveiligingsinhoud van AirPort Time Capsule en AirPort-basisstation (802.11n)-firmware 7.6

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van AirPort Time Capsule en AirPort-basisstation (802.11n)-firmware 7.6 beschreven.

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Bezoek de website Apple-productbeveiliging voor meer informatie over Apple-productbeveiliging.

Raadpleeg ‘Hoe gebruikt u de Apple Product Security PGP-sleutel’ voor meer informatie over het gebruik van de Apple PGP-sleutel voor productbeveiliging.

Waar mogelijk worden CVE-ID’s als referentie voor kwetsbaarheden gebruikt voor verdere informatie.

Raadpleeg ‘Apple-beveiligingsupdates’ voor meer informatie over andere beveiligingsupdates.

AirPort Time Capsule en AirPort Base Station (802.11n)-firmware 7.6

• Beschikbaar voor: AirPort Extreme-basisstation met 802.11n, AirPort Express-basisstation met 802.11n, AirPort Time Capsule

Impact: een aanvaller in een geprivilegieerde netwerkpositie kan het uitvoeren van willekeurige commando’s via kwaadaardige DHCP-reacties veroorzaken

Beschrijving: dhclient heeft externe aanvallers toegelaten om willekeurige commando’s uit te voeren via shell metatekens in een hostnaam verkregen van een DHCP-bericht. Dit probleem wordt verholpen door shell metatekens uit het dhclient-script te halen.

CVE-ID

CVE-2011-0997: Sebastian Krahmer en Marius Tomaschewski van het SUSE Security Team in samenwerking met ISC

Opmerking over installatie van Firmwareversie 7.6

De firmwareversie 7.6 wordt in AirPort Time Capsule of AirPort-basisstation met 802.11n geïnstalleerd via het AirPort-configuratieprogramma dat bij het apparaat is meegeleverd.

Het is aanbevolen dat u AirPort-configuratieprogramma 5.5.3 of hoger installeert voordat u bijwerkt naar firmwareversie 7.6.

U vindt het AirPort-configuratieprogramma 5.5.3 op de downloadpagina voor Apple-software: http://support.apple.com/nl_NL/downloads/

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.