Herinneringen aanmaken en gebruiken op uw iPhone en iPad

Met Herinneringen kunt u alles bijhouden, zoals deadlines en locaties.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Met Herinneringen kunt u het volgende doen:

• berichtgevingen op basis van datum en tijd of locatie aanmaken;
  • herinneringen weergeven in een lijst of schema;
  • zoeken naar specifieke herinneringen;
  • automatisch al uw apparaten en agenda’s bijwerken waarop u Agenda, Outlook en iCloud gebruikt;
  • meerdere lijsten aanmaken en organiseren en
  • taken opnieuw ordenen.

Om Herinneringen te gebruiken tikt u op Herinneringen op het Thuisscherm van uw apparaat.

Een herinnering aanmaken

Volg deze stappen om een nieuwe reeks herinneringen aan te maken:

1. Tik op een lege regel en voer het item in.
  2. Tik op ‘return’ om meer onderdelen toe te voegen.
  3. Tik op  naast een onderdeel om meer gegevens in te voeren.
  4. Tik op Gereed.

Een nieuwe lijst aanmaken

Volg deze stappen om een nieuwe lijst aan te maken:

• Tik op ‘Nieuwe lijst’. U moet wellicht een account kiezen. Als u een iPad gebruikt, tik dan eerst op ‘Voeg lijst’ toe links onderaan
  • Voer een naam voor de lijst in.
  • Tik op Gereed.

Als u iCloud gebruikt, dan kunt u herinneringlijst delen met andere gebruikers.

Een herinnering of lijst wijzigen of verwijderen

Om een lijst te verwijderen tikt u op Wijzig en daarna op Verwijder lijst. Om een herinnering te verwijderen, veegt u de herinnering naar links. Tik daarna op Verwijder.

Om de volgorde van de lijsten te verwijderen, houdt u de naam van de lijst ingedrukt en sleept u de lijst daarna naar een nieuwe locatie. Om de volgorde van items op een lijst te wijzigen, tikt u op Wijzig en sleept u het symbool  naar een nieuwe locatie.

Een herinnering voltooien

Volg deze stappen om een herinnering te voltooien:

1. Selecteer de lijst waar de herinnering op staat.
  2. Tik in het rondje links van de herinnering die u wilt voltooien.

De herinnering wordt naar de map Voltooid verplaatst. U kunt voltooide herinneringen tonen of verbergen door te tikken op Toon voltooide of Verberg voltooide.

Aangeven dat een herinnering niet voltooid is:

1. Selecteer de lijst met de herinnering.
  2. Tik op ‘Toon voltooide’.
  3. Tik in het rondje links van de herinnering om hem te deselecteren.

Herinneringen op basis van locatie gebruiken

Herinneringen op locatiebasis zijn beschikbaar op iPhone 4 en nieuwer, iPad (4e generatie Wi-Fi + Cellular) en iPad mini (Wi-Fi + Cellular).

Volg deze stappen om herinneringen op locatiebasis aan te zetten:

1. Tik op Herinneringen en kies de lijst die u nodig hebt.
  2. Tik op de taak waarvoor u een herinnering op locatiebasis nodig hebt.
  3. Tik op  .
  4. Zet ‘Herinner me op een locatie’aan.
  5. Tik op Locatie en voer een locatie of adres in bij de herinnering. Geef indien mogelijk een specifieke straat op.
    • U kunt hiervoor een bewaarde contactlocatie gebruiken of handmatig een adres invoeren.
    • U kunt de grootte van straal van de locatie kiezen waar u een herinnering wilt ontvangen.

Nadat u een herinnering op locatiebasis hebt aangemaakt, verschijnt er een pictogram voor de herinnering op locatiebasis in de statusbalk. Het symbool blijft daar staan zolang er ten minste één herinnering op locatiebasis niet als ‘voltooid’ is gemarkeerd.

Lees meer over Locatievoorzieningen.