Emoji op uw iPhone, iPad en iPod touch gebruiken

Met slechts een tik brengt u uw woorden met een emoji tot leven.

Een iPhone-scherm met een Berichten-gesprek met een emoji van een denkend gezicht in het tekstveld.

Een emoji toevoegen

Zoek het emoji-toetsenbord in een app die het standaardtoetsenbord gebruikt, zoals Mail of Berichten. Een emoji toevoegen:

1. Tik op het tekstveld en tik vervolgens op de emoji-knop  of de wereldbol knop 'Volgend toetsenbord'.
  2. Gebruik de grijze symbolen onderaan het toetsenbord om te schakelen tussen emoji-thema's, of veeg naar links of rechts om meer opties weer te geven. Tik op de klok knop 'Veelgebruikt' om emoji te zien die u onlangs hebt gebruikt.
  3. Als u de huidskleur van bepaalde emoji wilt wijzigen, houdt u de emoji ingedrukt.
  4. Tik op een emoji om deze toe te voegen aan uw tekstveld.

Een iPhone-scherm met een Berichten-gesprek met het emoji-toetsenbord geopend.

Tikken om woorden te vervangen door emoji

De Berichten-app toont u woorden die u door emoji kunt vervangen.

1. Open Berichten en tik op de knop 'Nieuw bericht'  om een nieuw bericht te maken, of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Schrijf uw bericht en tik op de emoji-knop  of de wereldbol knop 'Volgend toetsenbord' op het toetsenbord.
  3. De woorden worden oranje.
  4. Tik op een oranje woord om dit te vervangen door een emoji. Als u meer dan één emoji kunt gebruiken, worden in het veld 'Snel antwoord' de beschikbare opties weergegeven.
  5. Tik op de knop 'Verstuur' verzendknop om het bericht te versturen.

Als u de emoji wilt vervangen door het oorspronkelijke woord, tikt u op de emoji.

Een iPhone-scherm met een Berichten-gesprek met voorgestelde emoji uitvergroot bovenaan het toetsenbord.

Voorgestelde emoji gebruiken

Met tekstsuggesties kunt u met slechts enkele tikken hele zinnen schrijven en afmaken. Tijdens het typen verschijnen er keuzes voor woorden en zinsdelen die u misschien wilt gaan typen. Deze zijn gebaseerd op uw eerdere gesprekken en schrijfstijl. U krijgt ook suggesties voor emoji die u eventueel wilt gebruiken. Om een voorgestelde emoji te gebruiken, schrijft u uw bericht en bekijkt u de gesuggereerde emoji in het invoerveld van tekstvoorspelling. Tik daar vervolgens op om het woord te vervangen of een emoji toe te voegen.

U schakelt tekstsuggesties uit door de emoji-knop  of de wereldbol knop 'Volgend toetsenbord' ingedrukt te houden, op 'Instellingen toetsenbord' te tikken en vervolgens 'Suggesties' uit te schakelen.

Ziet u het emoji-toetsenbord niet?

Als u het emoji-toetsenbord niet ziet, controleert u of het emoji-toetsenbord ingeschakeld.

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' en tik op 'Toetsenbord'.
  2. Tik op 'Toetsenborden' en tik dan op 'Voeg toetsenbord toe'.
  3. Tik op 'Emoji'.