Emoji op uw iPhone, iPad en iPod touch gebruiken

Met slechts een tik brengt u uw woorden met een emoji tot leven.

een emoji toevoegen

Een emoji toevoegen

Zoek het emoji-toetsenbord in een app die het standaardtoetsenbord gebruikt, zoals Mail of Berichten. Een emoji toevoegen:

1. Tik in het tekstveld en vervolgens op het symbool van een lachend gezicht of symbool van een wereldbol.
  2. Gebruik de grijze symbolen onder aan het toetsenbord om te schakelen tussen emoji-thema's, of veeg naar links of rechts om meer opties weer te geven. Tik op kloksymbool om uw recent gebruikte emoji weer te geven.
  3. Als u de huidskleur van bepaalde emoji wilt wijzigen, houdt u de emoji ingedrukt.
  4. Tik op een emoji om deze toe te voegen aan uw tekstveld.

woorden vervangen door emoji

Tikken om woorden te vervangen door emoji

De Berichten-app toont u woorden die u door emoji kunt vervangen.

1. Open Berichten en tik op 'Nieuw bericht' om een nieuw bericht te starten of naar een bestaand bericht te gaan.
  2. Schrijf uw bericht en tik op symbool van een lachend gezicht of het symbool van een wereldbol op uw toetsenbord.
  3. De woorden worden oranje.
  4. Tik op een oranje woord om dit te vervangen door een emoji. Als u meer dan één emoji kunt gebruiken, worden in het veld 'Snel antwoord' de beschikbare opties weergegeven.
  5. Tik op de knop 'Verstuur bericht' om het bericht te versturen.

Als u de emoji wilt vervangen door het oorspronkelijke woord, tikt u op de emoji.

voorgestelde emoji gebruiken

Voorgestelde emoji gebruiken

Met tekstsuggesties kunt u met slechts enkele tikken hele zinnen schrijven en afmaken. Tijdens het typen verschijnen er keuzes voor woorden en zinsdelen die u misschien wilt gaan typen. Deze zijn gebaseerd op uw eerdere gesprekken en schrijfstijl. U krijgt ook suggesties voor emoji die u eventueel wilt gebruiken. Om een voorgestelde emoji te gebruiken, schrijft u uw bericht en bekijkt u de gesuggereerde emoji in het invoerveld van tekstvoorspelling. Tik daar vervolgens op om het woord te vervangen of een emoji toe te voegen.

Om tekstsuggesties uit te schakelen, houdt u het symbool van een lachend gezicht of het symbool van een wereldbol ingedrukt, tikt u op 'Instellingen toetsenbord' en schakelt u 'Suggesties' uit.

Ziet u het emoji-toetsenbord niet?

Als u het emoji-toetsenbord niet ziet, controleert u of het emoji-toetsenbord is ingeschakeld.

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' en tik op 'Toetsenbord'.
  2. Tik op 'Toetsenborden' en tik dan op 'Voeg toe'.
  3. Tik op 'Emoji'.