Betere beveiliging van uw Terug naar mijn Mac-netwerk

Zorg voor een goede beveiliging van de gegevens op uw Mac.

Terug naar mijn Mac* maakt gebruik van de volgende beveiligingsmethoden:

• IPSec en SSL coderen en beveiligen de communicatie tussen uw Mac en de Terug naar mijn Mac-servers, waardoor alle gegevens die tussen uw Mac-computers worden uitgewisseld, worden beschermd.
  • Kerberos met digitale certificaten zorgt voor beveiligde en vertrouwde identiteitscontrole om een identiteit te helpen verifiëren. (Met Kerberos hoeft u bovendien niet iedere keer uw gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren wanneer u verbinding maakt met een andere Mac in het Terug naar mijn Mac-netwerk.)

* Terug naar mijn Mac is niet beschikbaar op macOS Mojave. Ontdek alternatieven voor toegang tot bestanden, schermdeling en toegang via Apple Remote Desktop.

Beveilig uw netwerk nog beter met deze optionele instellingen

Hier zijn enkele extra instellingen waarmee u uw netwerk nog beter beveiligt.

Sterke wachtwoorden voor gebruikersaccounts gebruiken

Stel sterke wachtwoorden in voor uw Apple ID-account en uw macOS-gebruikersaccount en bewaar deze wachtwoorden veilig. Iedereen die uw gebruikersnamen en wachtwoorden kent, kan zich mogelijk toegang verschaffen tot Mac-computers die met uw Apple ID zijn ingelogd bij iCloud.

Na activering van sluimerstand of schermbeveiliging om wachtwoord vragen

Schakel op elke Mac in het Terug naar mijn Mac-netwerk de optie in voor het invoeren van een wachtwoord. Als iemand dan toegang wil tot de Mac, moet deze persoon eerst uw wachtwoord invoeren om het apparaat op te starten of uit de sluimerstand te halen, of om de schermbeveiliging ervan uit te schakelen.

Als u een wachtwoord verplicht wilt stellen, gaat u als volgt te werk:

1. Kies in het menu Apple () de optie Systeemvoorkeuren en klik op Beveiliging en privacy.
  2. Selecteer ‘Vraag om wachtwoord meteen na start van sluimerstand of schermbeveiliging’.

Het scherm vergrendelen

Stel elke Mac in het Terug naar mijn Mac-netwerk zodanig in dat de optie om het scherm te vergrendelen op het bureaublad verschijnt. Als u uw scherm deelt met een externe Mac, kunt u het scherm handmatig vergrendelen voordat u de sessie beëindigt. Zo voorkomt u dat iemand toegang kan krijgen tot uw externe Mac zolang de schermbeveiliging nog niet is ingeschakeld.

Zo geeft u de optie om het scherm te vergrendelen weer op het bureaublad:

1. Open Sleutelhangertoegang vanuit de map Hulpprogramma's in de map Programma's.
  2. Kies 'Voorkeuren' in het menu 'Sleutelhangertoegang' en klik vervolgens op het tabblad 'Algemeen'.
  3. Selecteer 'Toon sleutelhangerstatus in menubalk'. Op de menubalk wordt nu een hangslot weergegeven.
  4. Klik op het hangslot en kies 'Vergrendel scherm' om het scherm handmatig te vergrendelen.

Het automatisch inloggen uitschakelen

Wanneer u automatisch inloggen uitschakelt, heeft iedereen die op uw Mac bij uw gebruikersaccount wil inloggen, uw wachtwoord nodig. Volg deze stappen om automatisch inloggen uit te schakelen:

1. Kies 'Systeemvoorkeuren' in het Apple-menu () en klik vervolgens op 'Gebruikers en groepen'.
  2. Klik op het hangslot onder in het venster.
  3. Voer de naam en het wachtwoord van een beheerder in en klik op 'Ontgrendel'.
  4. Klik op 'Inlogopties' (boven het hangslot) en stel 'Automatisch inloggen' in op 'Uit'.
  5. Klik nogmaals op het hangslot en sluit het venster.