Profielbeheer of de Wiki-voorziening gebruiken met Active Directory of LDAP-voorzieningen van andere fabrikanten

In sommige netwerken zijn niet alle clients gekoppeld aan hetzelfde Active Directory-domein als de server. Lees hier hoe je macOS Server configureert om Profielbeheer of de Wiki-voorziening in deze netwerken te gebruiken.

In macOS Server ondersteunen Profielbeheer en de Wiki-voorziening de MD5 Digest-authenticatiemethode. De Active Directory-connector ondersteunt deze authenticatiemethode ook.

In sommige gevallen zijn alle gebruikers en de server aan hetzelfde Active Directory-domein gekoppeld. Als dat het geval is, hoef je macOS Server niet te configureren om Active Directory-gebruikers te ondersteunen.

Gebruik deze commando's in Terminal om macOS Server te configureren als:

• Je authenticatie met Active Directory uitvoert in een omgeving met meerdere domeinen. De server die Profielbeheer of de Wiki-voorziening uitvoert, bevindt zich in een ander domein dan de clients.

• Profielbeheer of de Wiki-voorziening authenticatie uitvoert met een LDAP-server van een andere fabrikant.

Deze Terminal-commando's configureren Profielbeheer en de Wiki-voorziening om niet-gecodeerde authenticatie te gebruiken in plaats van Digest-authenticatie. Ter beveiliging van wachtwoorden die over het netwerk worden verstuurd, schakel je SSL-encryptie voor Profielbeheer en Wiki-websites in.

macOS Server (inclusief OS X Server Mavericks en nieuwer)

Gebruik deze commando's in Terminal:

sudo serveradmin stop wiki sudo /usr/libexec/PlistBuddy -c 'set :Auth:Authenticator plaintext' /Library/Server/Wiki/Config/collabd.plist sudo serveradmin start wiki

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.