De Server-app gebruiken om een externe server te beheren

Lees hier hoe je de Server-app installeert op een computer met beheerdersbevoegdheden die gebruikmaakt van macOS. Gebruik de app vervolgens om een externe server te beheren die gebruikmaakt van macOS Server.

Voordat je de Server-app installeert, moet je extern beheer inschakelen op de server.

Extern beheer inschakelen

1. Open de Server-app op de server.

2. Selecteer de server in de navigatiekolom.

3. Selecteer 'Instellingen'.

4. Selecteer het aankruisvak 'Sta beheer op afstand toe met Server'.

De Server-app installeren

1. Op de computer met beheerdersbevoegdheden log je in bij de Mac App Store. Gebruik dezelfde ID die je hebt gebruikt om het programma aan te schaffen.

2. Zoek de Server-app op het tabblad 'Aankopen'.

3. Klik op 'Installeer'.

De Server-app configureren

1. Open de Server-app op de computer met beheerdersbevoegdheden.

2. Wanneer je het venster 'Welkom bij Server' ziet, klik je niet op 'Ga door'. In plaats daarvan klik je achtereenvolgens op 'Beheer' en 'Verbind met server'.

3. Als de server wordt weergegeven in de lijst, kies je deze en typ je de naam en het wachtwoord van de beheerder.

4. Als de server niet wordt weergegeven in de lijst, klik je achtereenvolgens op 'Andere Mac' en 'Ga door'. Typ de hostnaam of het IP-adres van de server.