Beleidsbanners instellen in macOS

Leer hoe u aangepaste banners kunt weergeven bij het inlogvenster van uw Mac.

a beleidsbanner zoals weergegeven op een iMac

Een beleidsbanner is een banner die wordt weergegeven op het inlogvenster, waarmee een gebruiker akkoord moet gaan om verder te gaan.

Meer informatie over beleidsbanners

U kunt een inlogbericht instellen dat wordt weergegeven op het inlogscherm van uw Mac. U kunt ook een beleidsbanner instellen die een langer bericht weergeeft, waarmee een gebruiker akkoord moet gaan om verder te gaan. Dit kan handig zijn in situaties waarin gebruikers akkoord moeten gaan met voorwaarden of deze moeten lezen voordat ze de computer kunnen gebruiken, zoals een gebruiksbeleid.

Maak een banner

1. Maak een document met een .txt- (platte tekst) of .rtf- (opgemaakte tekst) indeling, met daarin uw banner.
  2. Klik op 'Bestand' > 'Opslaan' en voer BeleidsBanner in als bestandsnaam.
  3. Kopieer het bestand PolicyBanner naar de map /Bibliotheek/Security.

De volgende keer dat u deze computer opstart, wordt de banner weergegeven wanneer u normaal het inlogscherm zou zien.

Als u uw banner niet ziet

Als uw banner niet wordt weergegeven, controleert u de volgende zaken.

Cotroleer FileVault

Als u op uw computer gebruikmaakt van volledige schijfcodering van FileVault, wordt de beleidsbanner weergegeven nadat de eerste gebruiker inlogt, voordat het bureaublad wordt weergegeven. Het inloggen wordt eerst uitgevoerd om de opstartschijf te ontgrendelen.

Controleer uw bevoegdheden

In sommige gevallen moet u wellicht de bevoegdheden voor het BeleidsBanner-bestand aanpassen.

Stel voor het BeleidsBanner-bestand de bevoegdheden voor TXT- of RTF-bestanden zo in dat Iedereen (Overige) leesrechten heeft:

sudo chmod o+r /Library/Security/PolicyBanner.txt
sudo chmod o+r /Library/Security/PolicyBanner.rtf

Voor RTFD-bestanden past u de bevoegdheden aan zodat Iedereen (Overige) zowel lees- als schrijfrechten heeft:

sudo chmod -R o+rx /Library/Security/PolicyBanner.rtfd