WebDAV-deling configureren voor Active Directory-accounts voor OS X Server 4.1.5 en ouder

Lees hier hoe je WebDAV-deling configureert voor Active Directory-accounts voor OS X Server 4.1.5 en ouder.

De functie voor WebDAV-deling in OS X Server gebruikt standaard HTTP Digest-authenticatie om de toegang tot delingspunten en thuismappen vanuit iWork-apps op een iPhone, iPad en iPod touch te beveiligen. In OS X Server 4.1.5 en ouder biedt deze authenticatiemethode geen ondersteuning voor Active Directory-gebruikersaccounts. In dit artikel wordt beschreven hoe je elementaire authenticatie via SSL inschakelt om ondersteuning te bieden voor deze gebruikers.

Volg deze instructies om WebDAV-deling te configureren voor dergelijke gebruikers voordat je WebDAV-toegangspunten inschakelt.

De instructies in dit artikel bevatten stappen waarbij configuratiebestanden moeten worden gewijzigd. In OS X Server (Mavericks en Mountain Lion) worden de bestanden bewaard in de map /Bibliotheek/Server/Web/Config/apache2/. In Lion Server worden deze bewaard in de map /etc/apache2/. Bij het wijzigen van deze bestanden volg je de richtlijnen in dit artikel. Je moet toegang als rootgebruiker hebben om deze te wijzigen. Je moet een reservekopie van elk bestand maken voordat je het wijzigt.

WebDAV-deling configureren voor Active Directory

1. Stop de bestandsdeling in de Server-app.

2. Optioneel maar sterk aanbevolen: zoek en installeer een vertrouwd SSL-certificaat en gebruik de Server-app om de webservice te configureren om het certificaat te gebruiken. Je kunt het standaard, zelfondertekende certificaat van de server gebruiken voor WebDAV-deling, maar iWork-apps in iOS kunnen melden dat het certificaat 'ongeldig' is.

3. Wijzig httpd_webdavsharing.conf.

1. Zoek deze regel: AuthType Digest

2. Verander 'Digest' in 'Basic'. Hierdoor gebruikt WebDAV-deling de elementaire authenticatie, wat voor Active Directory-gebruikers vereist is.

4. Wijzig webapps/com.apple.webapp.webdavsharing.plist.

1. Zoek deze regels:

• <key>sslPolicy</key>

• 0</integer>

2. Verander de 0 in 1. Hierdoor vereist WebDAV-deling SSL, wat de enige veilige manier is om de elementaire authenticatie te gebruiken.

5. Raad gebruikers aan om de iWork-clients op hun iOS-apparaten te configureren met een 'https' WebDAV-URL, zoals: https://example.com/webdav

6. Start de bestandsdeling in de Server-app.