Over de OS X Lion v10.7.2-update

De 10.7.2-update wordt aanbevolen voor alle gebruikers van OS X Lion en bevat algemene verbeteringen voor de stabiliteit, compatibiliteit en beveiliging van het besturingssysteem van een Mac. Daarnaast bevat de update ook ondersteuning voor iCloud, een baanbrekend aantal gratis cloud-voorzieningen die inhoud automatisch en draadloos bewaren in iCloud en deze pushen naar al uw apparaten.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

iCloud op OS X Lion bevat de volgende functionaliteit:

• iCloud bewaart e-mail, agenda’s, contacten, Safari-bladwijzers en -leeslijst, en pusht deze automatisch naar al uw apparaten.
  • Terug naar mijn Mac biedt externe toegang tot de Mac vanaf een willekeurige Mac met internetverbinding.
  • Zoek mijn Mac helpt een verloren Mac vinden door de locatie ervan op een kaart te bepalen en maakt het mogelijk om de Mac op afstand te vergrendelen of alle gegevens erop te wissen.

Aan de slag gaan met iCloud is gemakkelijk. Na de installatie van de update toont OS X automatisch een iCloud-configuratiescherm. Voer gewoon een bestaande Apple ID in of maak een nieuwe aan en volg dan de instructies op het scherm. Voor meer informatie over iCloud gaat u naar http://www.apple.com/nl/icloud.

Het systeem bijwerken

U moet een reservekopie van het systeem maken voor de installatie. Hiervoor kunt u Time Machine gebruiken.

Onderbreek het installatieproces niet zodra u de update van het systeem hebt gestart. Als u softwaremodificaties van derden hebt geïnstalleerd of als u het besturingssysteem op andere wijze hebt aangepast, kan dit leiden tot onverwachte resultaten.

Kies Software-update in het menu Apple () om te controleren op de nieuwste Apple-software via het internet, inclusief deze update.

Mogelijk verschijnen er ook andere software-updates voor de computer die u moet installeren. De grootte van een update die wordt geïnstalleerd via Software-update kan echter variëren naargelang de computer. Bepaalde updates moeten vóór andere updates worden geïnstalleerd. Voer Software-update dus uit totdat Software-update de melding ‘De software is up-to-date’ toont.

U kunt het installatieprogramma voor de update handmatig downloaden. Deze optie is handig wanneer u meerdere computers moet bijwerken maar de update slechts één keer wilt downloaden. Deze versies van standalone installatieprogramma’s zijn beschikbaar via Apple Support Downloads.

Meer informatie

Wat biedt deze update u?

De OS X Lion v10.7.2-update bevat Safari 5.1.1 en de volgende verbeteringen:

• Het is nu mogelijk om de volgorde van de bureaubladspaces en schermvullende programma’s in Mission Control te wijzigen.
  • Het is nu mogelijk om bestanden tussen bureaubladspaces en schermvullende programma’s te verslepen.
  • Er is een probleem verholpen waarbij de menubalk niet verscheen in schermvullende programma’s.
  • De synchronisatie van Google-contacten vanuit Adresboek is verbeterd.
  • Er is een probleem verholpen waarbij Keynote tijdelijk niet reageerde.
  • De compatibiliteit van VoiceOver met Launchpad is verbeterd.
  • Er is een probleem verholpen waarbij het even duurde om verbinding met het netwerk te maken wanneer de computer uit de sluimerstand werd gehaald.
  • Het is nu mogelijk om in Lion Recovery op te starten vanaf een lokale Time Machine-reservekopieschijf.
  • Er is een probleem verholpen waarbij er niet meer kon worden in- en uitgezoomd op het scherm.
  • De integratie van Active Directory en LDAP is verbeterd.
  • Er is een probleem met Mail verholpen waarbij u geen e-mails via een MobileMe Mail-account kon verzenden.
  • Er is een probleem met Mail verholpen waarbij u zoekopdrachten uitvoerde.
  • Er is een probleem verholpen waarbij iChat u vroeg om een accountwachtwoord dat al was bewaard.
  • Deze update bevat ook compatibiliteit met RAW-afbeeldingen voor extra digitale camera's.
  • Bestanden van schijfkopieën (.dmg) en installatiepakketten (.pkg) worden niet langer beschouwd als ‘veilige’ bestandstypen.

Voor gedetailleerde informatie over Safari 5.1.1 bezoekt u deze website: http://support.apple.com/kb/HT4922?viewlocale=nl_NL.

Voor informatie over de beveiligingsinhoud van deze update raadpleegt u: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=nl_NL.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.