OS X Server: logniveaus van opendirectoryd wijzigen

Lees hier hoe je de logniveaus van opendirectoryd wijzigt.

Je kunt het logniveau van opendirectoryd wijzigen als je problemen met Open Directory (ook wel Directory Services genoemd) probeert op te lossen of als je meer informatie wilt geven over Open Directory-verzoeken (opendirectoryd).

Schakel het bijhouden van foutopsporingslogbestanden voor opendirectoryd in met het volgende Terminal-commando:

odutil set log debug

Je kunt het standaardlogniveau herstellen met:

odutil set log default

Opmerkingen

• Logbestanden worden opgeslagen in /var/log/opendirectoryd.log.

• Het logniveau blijft gehandhaafd na opnieuw opstarten.

• Er zijn ook andere logniveaus beschikbaar: 'alert', 'critical', 'error', 'warning', 'notice' en 'info'.

• Raadpleeg voor meer informatie de pagina's van de handleiding van het hulpprogramma odutil (zoals 'man odutil').

• Over het algemeen is het verstandig om het bijhouden van foutopsporingslogbestanden alleen in te schakelen als je problemen met de Open Directory-voorziening wilt oplossen, omdat het loggen van foutopsporingslogbestanden grote hoeveelheden logberichten kan genereren. Als je meer gedetailleerde informatie nodig hebt over Open Directory-gebeurtenissen, maar geen foutopsporing ('debug') wilt gebruiken, kun je overwegen om in plaats daarvan 'info' te gebruiken.