Pages-documenten converteren naar pdf, Microsoft Word en meer

Om Pages-documenten in andere apps te openen, converteert u ze eerst met de Pages-app. U kunt ook Microsoft Word-documenten en andere bestandstypen openen in Pages.

U kunt documenten converteren en openen in Pages op een iPhone, iPad, iPod touch of Mac. Als u geen Apple apparaat hebt, kunt u Pages online gebruiken op iCloud.com.

Documenten converteren en openen in Pages op een iPhone of iPad

U kunt met een verscheidenheid aan bestandsstructuren werken in Pages op een iPhone of iPad. Controleer welke bestandsstructuren compatibel zijn met Pages op een iPhone of iPad.

Een Pages-document converteren in Pages op een iPhone of iPad

Als u een Pages-document wilt openen in een andere app, zoals Microsoft Word, gebruikt u Pages om het document te converteren naar een geschikte structuur.

1. Open het document dat u wilt converteren en tik dan op de knop 'Meer' .
  2. Tik op 'Exporteer'.
  3. Kies een structuur voor uw document.
  4. Als u EPUB hebt gekozen, stelt u eventuele extra opties in.
  5. Kies hoe u uw document wilt versturen, bijvoorbeeld via Mail of Berichten.

Een bestand openen in Pages op een iPhone of iPad

Om een bestand als een Microsoft Word-document te openen in Pages op een iPhone of iPad, tikt u op het bestand in de documentbeheerder. Als u de documentbeheerder niet ziet, tikt u op 'Documenten' (op een iPad) of de knop 'Terug' knop 'Documenten' (op een iPhone) en dan op het bestand dat u wilt openen. Als een bestand in het grijs wordt weergegeven, heeft het geen compatibele structuur.

U kunt in Pages ook een bestand openen vanuit een andere app, zoals de Bestanden-app, of vanuit een e-mail:

1. Open de andere app en selecteer het document of de bijlage.
  2. Tik op de knop 'Deel' .
  3. Tik op 'Kopieer naar Pages'. Het originele bestand blijft intact.

Wanneer het bestand wordt geopend, ziet u mogelijk een bericht dat het document er anders uitziet. Pages informeert u bijvoorbeeld wanneer lettertypen ontbreken. Tik op 'Gereed' om de presentatie te openen in Pages.

Bestanden converteren en openen in Pages voor Mac

U kunt in Pages voor Mac met verschillende bestandsstructuren werken. Controleer welke structuren compatibel zijn.

Een Pages-document converteren in Pages voor Mac

Als u een Pages-document wilt openen in een andere app, zoals Microsoft Word, gebruikt u Pages om het document te converteren naar een geschikte structuur.

1. Open het Pages-document dat u wilt converteren.
  2. Selecteer 'Archief' > 'Exporteer naar'. Selecteer vervolgens de bestandsstructuur.
  3. In het venster dat wordt weergegeven, kunt u een andere structuur kiezen of eventuele andere opties configureren. U kunt bijvoorbeeld een wachtwoord vragen om een geëxporteerde pdf te openen, kiezen om de inhoudsopgave te gebruiken in een geëxporteerd EPUB-boek of de opmaak kiezen voor het geëxporteerde Word-document.
  4. Klik op 'Volgende'.
  5. Voer een naam in voor het bestand en kies een locatie voor het bestand.
  6. Klik op 'Exporteer'.

Als u een bestand in een specifieke structuur wilt verzenden via Mail, Berichten, AirDrop of Notities, kiest u 'Deel' > 'Stuur een kopie'. Kies hoe u het document wilt verzenden en kies een structuur.

Een bestand openen in Pages voor Mac

U kunt een bestand openen via de Finder of de Pages-app:

• Control-klik in de Finder op het bestand en kies 'Open met' > 'Pages'. Als Pages de enige tekstverwerker op uw Mac is, kunt u gewoon dubbelklikken op het bestand.
  • Kies 'Archief' > 'Open' in de Pages voor Mac-app, selecteer het bestand en klik op 'Open'. Als een bestand in het grijs wordt weergegeven, heeft het geen compatibele structuur.

Wanneer het bestand wordt geopend, ziet u mogelijk een bericht dat het document er anders uitziet. Pages informeert u bijvoorbeeld wanneer lettertypen ontbreken. U ziet mogelijk ook waarschuwingen wanneer u documenten opent die zijn aangemaakt in oudere versies van Pages.

Documenten openen en converteren in Pages voor iCloud

Met Pages voor iCloud kunt u uw bestanden openen, wijzigen en delen vanaf een ondersteunde browser op een Mac of pc. Controleer welke bestandsstructuren compatibel zijn met Pages voor iCloud. Als u geen Apple apparaat hebt, lees dan hier hoe u een Apple ID aanmaakt.

Een Pages-document converteren in Pages voor iCloud

1. Log in bij iCloud.com met uw Apple ID.
  2. Klik op 'Pages'.
  3. Klik in de documentbeheerder op de knop Meer voor het bestand dat u wilt converteren en kies Download een kopie. Als het document is geopend, klikt u op knop 'Tools'  in de werkbalk en kiest u Download een kopie.*
  4. Kies een structuur voor het document. Het bestand wordt gedownload naar de downloadlocatie van uw browser.

* Om uw document te converteren naar een EPUB-boek, opent u het document, klikt u op de knop 'Tools'  in de werkbalk en kiest u vervolgens Download een kopie.

Een bestand openen in Pages voor iCloud

1. Log in bij iCloud.com met uw Apple ID.
  2. Klik op 'Pages'.
  3. Sleep het bestand dat u wilt uploaden naar de Pages-documentbeheerder in uw browser. U kunt ook klikken op de knop 'Upload' , het bestand selecteren en dan klikken op 'Kies'.
  4. Dubbelklik op het bestand in de documentbeheerder.

Compatibiliteit van bestandsstructuren controleren

Structuren die u kunt openen in Pages

U kunt deze bestandsstructuren openen in Pages op een iPhone, iPad, of Mac en online op iCloud.com:

• Alle Pages-versies
  • Microsoft Word: Office Open XML (.docx) en Office 97 of hoger (.doc)
  • Rich Text Format (.rtf/.rtfd)
  • Tekstbestanden zonder opmaak (.txt)

Structuren waarnaar u Pages-documenten kunt converteren

Pages op een iPhone of iPad

• Microsoft Word: Office Open XML (.docx)
  • Rich Text Format (.rtf/.rtfd)
  • Pdf
  • EPUB

Pages voor Mac:

• Microsoft Word: Office Open XML (.docx) en Office 97 of hoger (.doc)
  • Rich Text Format (.rtf/.rtfd)
  • Tekstbestanden zonder opmaak (.txt)
  • Pdf
  • EPUB
  • Pages '09

Pages voor iCloud:

• Microsoft Word: Office Open XML (.docx)
  • Pdf
  • EPUB

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.