Pages-documenten converteren naar pdf, Microsoft Word en meer

U kunt ook Microsoft Word-bestanden en andere bestandstypen openen in Pages op een iPhone, iPad, iPod touch, een Mac of online op iCloud.com.

Bestanden converteren en openen in Pages voor iOS

U kunt in Pages werken met verschillende bestandsstructuren op uw iPhone, iPad of iPod touch. Bekijk welke structuren compatibel zijn met Pages voor iOS.

Een Pages-document converteren in Pages voor iOS

1. Open het document en tik op knop 'Meer'.
  2. Tik op 'Exporteer'.
  3. Kies een structuur voor uw document.
  4. Kies hoe u uw document wilt versturen, bijvoorbeeld via Mail of Berichten.

Een bestand openen in Pages voor iOS

Als u een bestand, bijvoorbeeld een Microsoft Word-document, wilt openen in Pages voor iOS, tikt u op het bestand in de documentbeheerder. Als u de documentbeheerder niet ziet, tikt u op de knop 'Documenten' (op een iPad) of knop 'Documenten' (op een iPhone of iPod touch) en tikt u op het bestand dat u wilt openen. Als een bestand in het grijs wordt weergegeven, heeft het geen compatibele structuur.

U kunt in Pages ook een bestand openen vanuit een andere app, zoals de Bestanden-app, of vanuit een e-mail:

1. Open de andere app en selecteer het document of de bijlage.
  2. Tik op de knop voor delen.
  3. Tik op 'Kopieer naar Pages'. Het originele bestand blijft intact.

Wanneer het bestand wordt geopend, ziet u mogelijk een bericht dat het document er anders uitziet. Pages informeert u bijvoorbeeld wanneer lettertypen ontbreken. Tik op 'Gereed' om de presentatie te openen in Pages.

Bestanden converteren en openen in Pages voor Mac

U kunt in Pages voor Mac met verschillende bestandsstructuren werken. Bekijk welke structuren compatibel zijn met Pages voor Mac.

Een Pages-document converteren in Pages voor Mac

1. Open het Pages-document dat u wilt converteren.
  2. Selecteer 'Archief' > 'Exporteer naar'. Selecteer vervolgens de bestandsstructuur.
  3. In het venster dat wordt weergegeven, kunt u een andere structuur kiezen of eventuele andere opties configureren. U kunt bijvoorbeeld een wachtwoord vereisen om een geëxporteerde pdf te openen, de beeldkwaliteit van een geëxporteerde pdf wijzigen of de structuur voor het geëxporteerde Word-document kiezen.
  4. Klik op 'Volgende'.
  5. Voer een naam in voor het bestand en kies een locatie voor het bestand.
  6. Klik op 'Exporteer'.

Als u een bestand in een specifieke structuur wilt verzenden via Mail, Berichten, AirDrop of Notities, kiest u 'Deel' > 'Stuur een kopie'. Kies hoe u het document wilt verzenden en kies een structuur.

Een bestand openen in Pages voor Mac

Control-klik in de Finder op het bestand en kies 'Open met' > 'Pages'. Als Pages de enige tekstverwerker op uw Mac is, kunt u gewoon dubbelklikken op het bestand.

Kies 'Archief' > 'Open' in de Pages voor Mac-app, selecteer het bestand en klik op 'Open'. Als een bestand in het grijs wordt weergegeven, heeft het geen compatibele structuur.

Wanneer het bestand wordt geopend, ziet u mogelijk een bericht dat het document er anders uitziet. Pages informeert u bijvoorbeeld wanneer lettertypen ontbreken. U ziet mogelijk ook waarschuwingen wanneer u documenten opent die zijn aangemaakt in oudere versies van Pages.

Documenten openen en converteren in Pages voor iCloud

Met Pages voor iCloud kunt u uw bestanden openen, wijzigen en delen vanaf een ondersteunde browser op een Mac of pc. Bekijk welke structuren compatibel zijn met Pages voor iCloud.

Een Pages-document converteren in Pages voor iCloud

1. Log in bij iCloud.com met uw Apple ID.
  2. Klik op 'Pages'.
  3. Klik in de documentbeheerder op knop 'Meer' voor het bestand dat u wilt converteren en kies 'Download een kopie'. Als het document is geopend, klikt u op knop 'Tools' op de werkbalk en kiest u 'Download een kopie'.
  4. Kies een structuur voor het document. Het bestand wordt gedownload naar de downloadlocatie van uw browser.

Een bestand openen in Pages voor iCloud

1. Log in bij iCloud.com met uw Apple ID.
  2. Klik op 'Pages'.
  3. Sleep het bestand dat u wilt uploaden naar de Pages-documentbeheerder in uw browser.Of klik op , selecteer het bestand en klik op 'Kies'.
  4. Dubbelklik op het bestand in de documentbeheerder.

Compatibiliteit van bestandsstructuren controleren

Structuren die u kunt openen in Pages

U kunt de volgende bestandsstructuren openen in Pages voor iOS, Pages voor Mac en Pages voor iCloud:

• Alle Pages-versies
  • Microsoft Word: Office Open XML (.docx) en Office 97 of hoger (.doc)
  • Rich Text Format (.rtf/.rtfd)
  • Tekstbestanden zonder opmaak (.txt)

Structuren waarnaar u Pages-documenten kunt converteren

Pages voor iOS:

• Microsoft Word: Office Open XML (.docx)
  • Rich Text Format (.rtf/.rtfd)
  • Pdf
  • EPUB

Pages voor Mac:

• Microsoft Word: Office Open XML (.docx) en Office 97 of hoger (.doc)
  • Rich Text Format (.rtf/.rtfd)
  • Tekstbestanden zonder opmaak (.txt)
  • Pdf
  • EPUB
  • Pages '09

Pages voor iCloud:

• Microsoft Word: Office Open XML (.docx)
  • Pdf
  • EPUB

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.