OS X: een schermbeveiliging voor het inlogvenster instellen

Lees hier hoe u een schermbeveiliging voor het inlogvenster instelt met OS X v10.6 en hoger.

Een schermbeveiliging voor het inlogvenster opgeven

U kunt een van de onderstaande methoden gebruiken om deze functie in te schakelen en in te stellen.

Met Profielbeheer in OS X Server

1. Selecteer in Profielbeheer het apparaat of de apparaatgroep die u wilt beheren.
  2. Klik op het tabblad Instellingen.
  3. Klik op de knop Wijzig om het profiel te wijzigen.
  4. Selecteer onder OS X de payload voor het inlogvenster.
  5. Klik op de knop Configureer als u geen instellingen voor deze payload hebt geconfigureerd.
  6. Klik op het tabblad Opties.
  7. Selecteer het aankruisvak naast de optie ‘Activeer schermbev. na: X minuten’.
  8. Selecteer het aankruisvak naast ‘Gebruik schermbeveiligingsmodule op pad:’ en voer een pad naar een schermbeveiligingsmodule in.
  9. Klik op OK om de bewerkingsweergave te sluiten.
  10. Klik op Bewaar om de wijziging te bewaren.

Met Workgroup Manager in OS X Server

1. Selecteer in Workgroup Manager het apparaat of de apparaatgroep die u wilt beheren.
  2. Klik op Voorkeuren in de bovenste knoppenbalk.
  3. Klik op het tabblad Overzicht.
  4. Klik op Log in.
  5. Klik op het tabblad Opties.
  6. Kies ervoor om de instellingen ‘Altijd’ te beheren.
  7. Selecteer het aankruisvak naast de optie ‘Activeer schermbev. na: X minuten’.
  8. Klik op de knop met de drie puntjes (...) om een schermbeveiliging te selecteren.
  9. Klik op Pas nu toe.

Lokale configuratie met Terminal

1. Open Terminal (in /Programma’s/Hulpprogramma’s).
  2. De volgende twee commando’s in Terminal stellen de periode van inactiviteit in op 5 minuten (300 seconden) en geven de schermbeveiligingsmodule Arabesque op. U kunt de periode wijzigen door het getal aan te passen. Hieronder is dit 300 seconden. U kunt indien gewenst ‘Arabesque.qtz’ wijzigen in een andere schermbeveiliging.

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.screensaver loginWindowIdleTime 300

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.screensaver loginWindowModulePath "/System/Library/Screen Savers/Arabesque.qtz"

Schermbeveiligingen die bij het inlogvenster kunnen worden weergegeven

Uit veiligheidsoverwegingen is het gebruik van schermbeveiligingen bij het inlogvenster beperkt. Schermbeveiligingen die bij het inlogvenster werken, zijn onder andere:

• Schermbeveiligingsmodulen van Apple, schermbeveiligingen van andere fabrikanten of aangepaste schermbeveiligingen bij het inlogvenster worden niet ondersteund
  • Van de Quartz Composer-schermbeveiligingen mogen alleen Arabesque, Shell en Spectrum worden gebruikt
  • .slideSaver-bundels zijn toegestaan

Deze soorten schermbeveiligingen worden niet ondersteund bij het inlogvenster:

• Schermbeveiligingen van andere fabrikanten of aangepaste schermbeveiligingen
  • RSS-kanalen
  • Albums van iPhoto/Aperture
  • Willekeurige en verwisselbare schermbeveiligingen
  • Schermbeveiliging met iTunes-albumillustraties

Als een niet ondersteunde schermbeveiligingsmodule wordt geselecteerd, wordt de schermbeveiligingsmodule Flurry weergegeven.

Voor informatie over de weergave van een aangepast bericht via de schermbeveiliging bij het inlogvenster raadpleegt u Beheerde client: het bericht van de schermbeveiliging Computernaam bij het inlogvenster aanpassen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.