Keynote-presentaties converteren naar pdf, Microsoft PowerPoint en meer

Om Keynote-presentaties in andere apps te openen, converteert u ze eerst in de Keynote-app. U kunt ook Microsoft PowerPoint-presentaties en andere bestandstypen openen in Keynote.

U kunt presentaties converteren en openen in Keynote op een iPhone, iPad, iPod touch of Mac. Als u geen Apple apparaat hebt, kunt u Keynote online gebruiken op iCloud.com

Bestanden converteren en openen in Keynote op iPhone of iPad

U kunt met een verscheidenheid aan bestandsstructuren werken in Keynote op een iPhone of iPad. Controleer welke structuren compatibel zijn.

Een Keynote-presentatie converteren in Keynote op een iPhone of iPad

Als u een Keynote-presentatie wilt openen in een andere app, zoals Microsoft PowerPoint, gebruikt u Keynote om de presentatie te converteren naar een geschikte structuur.

1. Open de presentatie die u wilt converteren en tik dan op de knop 'Meer' .
  2. Tik op 'Exporteer'.
  3. Kies een structuur voor uw presentatie.
  4. Kies hoe u de presentatie wilt versturen, bijvoorbeeld via Mail of Berichten.

Een bestand openen in Keynote voor iPhone of iPad

Om een bestand als een Microsoft Powerpoint te openen in Keynote op een iPhone of iPad, tikt u op het bestand in de presentatiebeheerder. Als u de presentatiebeheerder niet ziet, tikt u op 'Presentaties' (op een iPad) of de knop 'Terug'knop 'Documenten' (op een iPhone) en vervolgens op het bestand dat u wilt openen. Als een bestand in het grijs wordt weergegeven, heeft het geen compatibele structuur.

U kunt in Keynote ook een bestand openen vanuit een andere app, zoals de Bestanden-app, of vanuit een e-mail:

1. Open de andere app en selecteer het bestand of de bijlage.
  2. Tik op de knop 'Deel' .
  3. Tik op 'Kopieer naar Keynote'. Het originele bestand blijft intact.

Wanneer het bestand wordt geopend, ziet u mogelijk een bericht dat de presentatie er anders uitziet. Keynote informeert u bijvoorbeeld wanneer lettertypen ontbreken. Tik op 'Gereed' om de presentatie te openen in Keynote.

Keynote voor Mac

U kunt met verschillende bestandsstructuren werken in Keynote voor Mac. Controleer welke structuren compatibel zijn.

Een Keynote-presentatie converteren in Keynote voor Mac

Als u een Keynote-presentatie wilt openen in een andere app, zoals Microsoft PowerPoint, gebruikt u Keynote om de presentatie te converteren naar de juiste structuur.

1. Open de Keynote-presentatie die u wilt converteren.
  2. Selecteer 'Archief' > 'Exporteer naar'. Selecteer vervolgens de bestandsstructuur.
  3. In het venster dat wordt weergegeven, kunt u een andere structuur kiezen of eventuele andere opties configureren. U kunt bijvoorbeeld een wachtwoord vereisen om een geëxporteerde pdf te openen, de structuur kiezen voor een geëxporteerde PowerPoint-presentatie of de timing van de presentatie aanpassen als u exporteert als een filmbestand.
  4. Klik op 'Volgende'.
  5. Geef een naam op voor het bestand en selecteer de map waarin u het wilt bewaren.
  6. Klik op 'Exporteer'.

Als u een bestand in een specifieke structuur wilt verzenden via Mail, Berichten, AirDrop of Notities, kiest u 'Deel' > 'Stuur een kopie'. Kies hoe u de presentatie wilt verzenden en kies een structuur.

Een bestand openen in Keynote voor Mac

Control-klik in de Finder op het bestand en kies 'Open met' > 'Keynote'. Als Keynote de enige presentatie-app op uw Mac is, kunt u gewoon dubbelklikken op het bestand.

Kies 'Archief' > 'Open' in de Keynote voor Mac-app, selecteer het bestand en klik op 'Open'. Als een bestand in het grijs wordt weergegeven, heeft het geen compatibele structuur.

Wanneer het bestand wordt geopend, ziet u mogelijk een bericht dat de presentatie er anders uitziet. Keynote informeert u bijvoorbeeld wanneer lettertypen ontbreken. U ziet mogelijk ook waarschuwingen wanneer u presentaties opent die zijn aangemaakt in oudere versies van Keynote.

Keynote voor iCloud

Met Keynote voor iCloud kunt u uw bestanden openen, wijzigen en delen vanaf een ondersteunde browser op een Mac of pc. Controleer welke bestandsstructuren compatibel zijn met Keynote voor iCloud. Als u geen Apple apparaat hebt, lees dan hoe u een Apple ID aanmaakt.

Een Keynote-presentatie converteren in Keynote voor iCloud

1. Log in bij iCloud.com met uw Apple ID.
  2. Klik op 'Keynote'.
  3. Klik in de presentatiebeheerder op de knop Meer voor het bestand dat u wilt converteren en kies vervolgens Download een kopie. Als de presentatie is geopend, klikt u op knop 'Tools'  op de werkbalk en kiest u vervolgens Download een kopie.
  4. Kies een structuur voor de presentatie. Het bestand wordt gedownload naar de downloadlocatie van uw browser.

Een bestand openen in Keynote voor iCloud

1. Log in bij iCloud.com met uw Apple ID.
  2. Klik op 'Keynote'.
  3. Sleep het bestand dat u wilt uploaden naar de presentatiebeheerder in uw browser. U kunt ook klikken op de knop 'Upload' , het bestand selecteren en dan klikken op 'Kies'.
  4. Dubbelklik op het bestand in de presentatiebeheerder.

Compatibiliteit van bestandsstructuren controleren

Structuren die u kunt openen in Keynote

U kunt deze bestandsstructuren openen in Keynote op een iPhone, iPad of Mac en online op iCloud.com:

• Alle Keynote-versies
  • Microsoft PowerPoint: Office Open XML (.pptx) en Office 97 of later (.ppt)

Structuren waarnaar u Keynote-presentaties kunt converteren

Keynote op een iPhone of iPad

• Microsoft PowerPoint: Office Open XML (.pptx)
  • Pdf
  • Film (.mov)
  • Afbeeldingen (.jpeg, .png, or .tiff)
  • Animatie-GIF

Keynote voor Mac:

• Keynote '09
  • Microsoft PowerPoint: Office Open XML (.pptx) en Office 97 of later (.ppt)
  • Pdf
  • Film (.m4v or .mov, afhankelijk van de structuur)
  • HTML
  • Afbeeldingen (.jpeg, .png, or .tiff)
  • Animatie-GIF

Keynote voor iCloud:

• Microsoft PowerPoint: Office Open XML (.pptx)
  • Pdf

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.