Keynote-presentaties converteren naar pdf, Microsoft PowerPoint en meer

U kunt ook Microsoft PowerPoint-bestanden en andere bestandstypen openen in Keynote op een iPhone, iPad, iPod touch, een Mac of online op iCloud.com.

Bestanden converteren en openen in Keynote voor iOS

U kunt werken met verschillende bestandsstructuren in Keynote op uw iPhone, iPad of iPod touch. Bekijk welke structuren compatibel zijn met Keynote voor iOS.

Een Keynote-presentatie converteren in Keynote voor iOS

1. Open de presentatie en tik op .
  2. Tik op 'Exporteer'.
  3. Kies een structuur voor uw presentatie.
  4. Kies hoe u de presentatie wilt versturen, bijvoorbeeld via Mail of Berichten.

Een bestand openen in Keynote voor iOS

Als u een bestand, bijvoorbeeld een Microsoft PowerPoint-bestand, wilt openen in Keynote voor iOS, tikt u op het bestand in de presentatiebeheerder. Als u de presentatiebeheerder niet ziet, tikt u op de knop 'Presentaties' (op een iPad) of knop 'Documenten' (op een iPhone of iPod touch) en tikt u op het bestand dat u wilt openen. Als een bestand in het grijs wordt weergegeven, heeft het geen compatibele structuur.

U kunt in Keynote ook een bestand openen vanuit een andere app, zoals de Bestanden-app, of vanuit een e-mail:

1. Open de andere app en selecteer het bestand of de bijlage.
  2. Tik op de knop voor delen.
  3. Tik op 'Kopieer naar Keynote'. Het originele bestand blijft intact.

Wanneer het bestand wordt geopend, ziet u mogelijk een bericht dat de presentatie er anders uitziet. Keynote informeert u bijvoorbeeld wanneer lettertypen ontbreken. Tik op 'Gereed' om de presentatie te openen in Keynote.

Keynote voor Mac

U kunt met verschillende bestandsstructuren werken in Keynote voor Mac. Bekijk welke structuren compatibel zijn met Keynote voor Mac.

Een Keynote-presentatie converteren in Keynote voor Mac

1. Open de Keynote-presentatie die u wilt converteren.
  2. Selecteer 'Archief' > 'Exporteer naar'. Selecteer vervolgens de bestandsstructuur.
  3. In het venster dat wordt weergegeven, kunt u een andere structuur kiezen of eventuele andere opties configureren. U kunt bijvoorbeeld een wachtwoord vereisen om een geëxporteerde pdf te openen, de structuur kiezen voor een geëxporteerde PowerPoint-presentatie of de timing van de presentatie aanpassen als u exporteert als een filmbestand.
  4. Klik op 'Volgende'.
  5. Geef een naam op voor het bestand en selecteer de map waarin u het wilt bewaren.
  6. Klik op 'Exporteer'.

Als u een bestand in een specifieke structuur wilt verzenden via Mail, Berichten, AirDrop of Notities, kiest u 'Deel' > 'Stuur een kopie'. Kies hoe u de presentatie wilt verzenden en kies een structuur.

Een bestand openen in Keynote voor Mac

Control-klik in de Finder op het bestand en kies 'Open met' > 'Keynote'. Als Keynote de enige presentatie-app op uw Mac is, kunt u gewoon dubbelklikken op het bestand.

Kies 'Archief' > 'Open' in de Keynote voor Mac-app, selecteer het bestand en klik op 'Open'. Als een bestand in het grijs wordt weergegeven, heeft het geen compatibele structuur.

Wanneer het bestand wordt geopend, ziet u mogelijk een bericht dat de presentatie er anders uitziet. Keynote informeert u bijvoorbeeld wanneer lettertypen ontbreken. U ziet mogelijk ook waarschuwingen wanneer u presentaties opent die zijn aangemaakt in oudere versies van Keynote.

Keynote voor iCloud

Met Keynote voor iCloud kunt u uw bestanden openen, wijzigen en delen vanaf een ondersteunde browser op een Mac of pc. Bekijk welke structuren compatibel zijn met Keynote voor iCloud.

Een Keynote-presentatie converteren in Keynote voor iCloud

1. Log in bij iCloud.com met uw Apple ID.
  2. Klik op 'Keynote'.
  3. Klik in de presentatiebeheerder op knop 'Meer' voor het bestand dat u wilt converteren en kies 'Download een kopie'. Als de presentatie is geopend, klikt u op knop 'Tools' op de werkbalk en kiest u 'Download een kopie'.
  4. Kies een structuur voor de presentatie. Het bestand wordt gedownload naar de downloadlocatie van uw browser.

Een bestand openen in Keynote voor iCloud

1. Log in bij iCloud.com met uw Apple ID.
  2. Klik op 'Keynote'.
  3. Sleep het bestand dat u wilt uploaden naar de presentatiebeheerder in uw browser. Of klik op , selecteer het bestand en klik op 'Kies'.
  4. Dubbelklik op het bestand in de presentatiebeheerder.

Compatibiliteit van bestandsstructuren controleren

Structuren die u kunt openen in Keynote

U kunt de volgende bestandsstructuren openen in Keynote voor iOS, Keynote voor Mac en Keynote voor iCloud:

• Alle Keynote-versies
  • Microsoft PowerPoint: Office Open XML (.pptx) en Office 97 of later (.ppt)

Structuren waarnaar u Keynote-presentaties kunt converteren

Keynote voor iOS:

• Microsoft PowerPoint: Office Open XML (.pptx)
  • Pdf
  • Film (.mov)
  • Afbeeldingen (.jpeg, .png, or .tiff)

Keynote voor Mac:

• Keynote '09
  • Microsoft PowerPoint: Office Open XML (.pptx) en Office 97 of later (.ppt)
  • Pdf
  • Film (.m4v or .mov, afhankelijk van de structuur)
  • HTML
  • Afbeeldingen (.jpeg, .png, or .tiff)

Keynote voor iCloud:

• Microsoft PowerPoint: Office Open XML (.pptx)
  • Pdf

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.