Bestanden van Pages, Numbers of Keynote converteren naar bijvoorbeeld Microsoft Word, Excel, PowerPoint en pdf

Je kunt ook bestanden van Word, Excel of PowerPoint converteren naar bestanden van Pages, Numbers of Keynote.

Bestanden van Pages, Numbers en Keynote converteren

Als je een bestand van Pages, Numbers of Keynote wilt openen in Word, Excel of PowerPoint, converteer je het bestand eerst in de juist iWork-app. Je kunt bestanden converteren op de iPhone, iPad, Mac of online op iCloud.com. Wanneer je een bestand converteert, maak je een kopie in de nieuwe structuur aan. Het originele bestand blijft intact.

Een bestand van Pages, Numbers of Keynote converteren op de iPhone, iPad of Mac

1. Tik of klik met het bestand open op de deelknopdeelknop in de knoppenbalk en tik of klik op 'Exporteer en verstuur'.

2. Kies een structuur voor je document:

• Als je een Pages-document naar Word wilt converteren, kies je Word.

• Als je een Numbers-spreadsheet naar Excel wilt converteren, kies je Excel.

• Als je een Keynote-presentatie naar PowerPoint wilt converteren, kies je PowerPoint.

• Je kunt ook bestanden converteren naar pdf en diverse andere bestandsstructuren, afhankelijk van de iWork-app die je gebruikt.

3. Het geconverteerde bestand op je apparaat of op iCloud Drive bewaren:

• Tik op de iPhone of iPad op 'Bewaar in bestanden' en kies een locatie.

• Klik op Mac op 'Bewaar' en kies een locatie.

4. Het geconverteerde bestand delen:

• Kies op de iPhone of iPad hoe je het bestand wilt versturen, zoals met Mail of Berichten, en verstuur het bestand.

• Klik op Mac op 'Stuur een kopie', kies hoe je het bestand wilt versturen en verstuur het.

Een bestand van Pages, Numbers of Keynote online op iCloud.com converteren

Met Pages, Numbers en Keynote voor iCloud kun je bestanden openen, bewerken en delen vanuit een ondersteunde browser op een Mac of pc.

1. Log in bij iCloud.com Als je geen Apple apparaat hebt, lees je hier hoe je een Apple ID aanmaakt.

2. Klik dubbel op Pages, Numbers of Keynote.

3. Klik in de document-, spreadsheet- of presentatieweergave op de knop 'Meer'knop 'Meer' bij het bestand dat je wilt converteren en kies vervolgens 'Download een kopie'. Als het bestand is geopend, klik je op de knop 'Meer'knop 'Meer' in de knoppenbalk en kies je vervolgens 'Download een kopie'.

4. Kies een structuur voor het document. Het geconverteerde bestand wordt gedownload naar de standaardlocatie voor downloads van de browser.

Bestanden van Word, Excel of PowerPoint converteren naar Pages, Numbers of Keynote

Je kunt bestanden converteren op de iPhone, iPad, Mac of online op iCloud.com. Het originele bestand blijft intact nadat je het hebt geconverteerd.

Bestanden van Word, Excel of PowerPoint converteren naar Pages, Numbers of Keynote op de iPhone of iPad

1. Open de iWork-app waarnaar je het bestand wilt converteren. Als je bijvoorbeeld een Word-document wilt converteren naar een Pages-document, open je de Pages-app.

2. Zoek het bestand dat je wilt converteren in de document-, spreadsheet- of presentatieweergave en tik op het bestand. Als je de documentweergave niet ziet, tik je op de knop 'Terug' en vervolgens op het bestand dat je wilt openen.

Als een bestand in het grijs wordt weergegeven, heeft het geen compatibele structuur en kun je het niet openen. Je kunt proberen het bestand in een andere iWork-app te openen.

Bestanden van Word, Excel of PowerPoint converteren naar Pages, Numbers of Keynote op Mac

Je kunt een bestand van Word, Excel of PowerPoint converteren naar Pages, Numbers of Keynote vanuit de Finder of vanuit de juiste app:

• Control-klik in de Finder op het bestand en kies 'Open met' en de gewenste app: 'Pages', 'Numbers' of 'Keynote'.

• Kies 'Archief' > 'Open' in de Pages-, Numbers- of Keynote-app, selecteer het bestand en klik op 'Open'. Als een bestand in het grijs wordt weergegeven, heeft het geen compatibele structuur.

Wanneer het bestand wordt geopend, krijg je mogelijk een bericht dat lettertypen ontbreken of dat het bestand er op andere manieren anders uitziet. Je ziet mogelijk ook waarschuwingen wanneer je documenten opent die zijn aangemaakt in oudere versies van de app.

Bestanden van Word, Excel of PowerPoint converteren naar Pages, Numbers of Keynote voor iCloud

1. Log in bij iCloud.com Als je geen Apple apparaat hebt, lees je hier hoe je een Apple ID aanmaakt.

2. Kies de iWork-app die je wilt openen.

3. Sleep het bestand dat je wilt openen naar de document-, spreadsheet- of presentatieweergave in de browser. Je kunt ook op de knop 'Upload'knop 'Upload' klikken, het bestand selecteren en dan op 'Upload' klikken.

4. Dubbelklik op het bestand.

Compatibiliteit van bestandsstructuren controleren

Pages, Numbers en Keynote zijn compatibel met veel verschillende bestandstypen.

Compatibiliteit van bestandsstructuren van Pages

Je kunt Pages-documenten converteren naar deze bestandstypen:

• Microsoft Word: Office Open XML (DOCX)1

• Pdf

• EPUB (op een iPhone, iPad en Mac)

• Rich Text Format (RTF/RTFD) (op een iPhone, iPad en Mac)

• Tekstbestanden zonder opmaak (TXT) (op een iPhone, iPad en Mac)

• Pages '09 (alleen op een Mac)2

• Afbeelding (JPEG, PNG of TIFF)

Je kunt deze bestandstypen openen in Pages op een iPhone, iPad, of Mac en online op iCloud.com:

• Alle Pages-versies

• Microsoft Word: Office Open XML (DOCX)

• Rich Text Format (RTF/RTFD)

• Tekstbestanden zonder opmaak (TXT)

Compatibiliteit van bestandsstructuren van Numbers

Je kunt Numbers-spreadsheets converteren naar deze bestandstypen:

• Microsoft Excel Office Open XML (XLSX)1

• Pdf

• Comma Separated Values (CSV)

• Door tabs gescheiden waarden (TSV) (op een iPhone, iPad en Mac)

• Numbers '09 (alleen op een Mac)

Je kunt deze bestandstypen openen met Numbers op een iPhone, iPad, of Mac en online op iCloud.com:

• Alle versies van Numbers

• Microsoft Excel Office Open XML (XLSX)

• Comma Separated Values (CSV)

• Tekstbestanden door tabs gescheiden of met vaste breedte

Compatibiliteit van bestandsstructuren van Keynote

Je kunt Keynote-presentaties converteren naar deze bestandstypen:

• Microsoft PowerPoint Office Open XML (PPTX)1

• Pdf

• Afbeelding (JPEG, PNG of TIFF) (op een iPhone, iPad en Mac)

• Geanimeerde GIF (op een iPhone, iPad en Mac)

• Film (MOV) (op iPhone, iPad en Mac), in Apple ProRes- of HEVC-structuur

• Film (M4V) (alleen op Mac), in H.264-structuur

• Keynote '09 (alleen op een Mac)

• HTML (alleen op een Mac)

Je kunt deze bestandstypen openen in Keynote op een iPhone, iPad, of Mac en online op iCloud.com:

• Alle Keynote-versies

• Microsoft PowerPoint: Office Open XML (PPTX)

1. Als je naar verouderde bestandsstructuren van Microsoft Office moet exporteren, zoals .doc, .xls of .ppt, kun je in plaats daarvan exporteren naar de huidige XML-structuur en het bestand daarna openen in de soortgelijke Office-app om te exporteren naar de oudere structuur.

2. Als je een Pages-document converteert naar een document dat compatibel is met Pages ’09, lees je hier welke wijzigingen worden aangebracht wanneer je exporteert naar iWork ’09.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.