Materiaal met bijschriften en ondertiteling vinden in de iTunes Store

Lees hoe u films en tv-programma's vindt in de iTunes Store met bijschriften of ondertiteling voor doven en slechthorenden.

Op een Mac of pc

1. Open iTunes.
  2. Klik op iTunes Store.
  3. Typ in de zoekbalk in de rechterbovenhoek een specifieke titel of een specifiek woord. U kunt ook 'closed caption' (bijschrift) typen om te bladeren door alle beschikbare titels met bijschriften of 'ondertiteling' of 'ODS' om te bladeren door beschikbare titels met ondertiteling voor doven en slechthorenden. Druk vervolgens op de Enter-toets op het toetsenbord.
  4. Klik in de kolom rechts in het venster op 'Films' of 'Tv-programma's.
  5. Als u iets ziet wat u graag wilt kijken, klikt u erop. Kijk of er een symbool voor bijschriften  of een symbool voor doven en slechthorenden  staat op de productpagina van het item, onder de titel.

Scrol omlaag op de productpagina van een item en kijk of er in het gedeelte 'Talen' informatie staat over beschikbare talen voor bijschriften en ondertiteling.

Op een iPhone, iPad en iPod touch

1. Tik op 'iTunes Store'.
  2. Tik in het navigatiemenu onder in het scherm op 'Zoek'.
  3. Typ in de zoekbalk boven aan het scherm een specifieke filmtitel of een specifiek woord. U kunt ook 'closed caption' (bijschrift) typen om te bladeren door beschikbare titels met bijschriften of 'ondertiteling' of 'ODS' om te bladeren door beschikbare titels met ondertiteling.
  4. Als u iets ziet wat u graag wilt kijken, tikt u erop. Kijk of er een symbool voor bijschriften  of een symbool voor doven en slechthorenden  staat op de productpagina van het item, onder de titel.

Scrol omlaag op de productpagina van een item en kijk of er in het gedeelte 'Talen' informatie staat over beschikbare talen voor bijschriften en ondertiteling.

Op een Apple TV

1. Open de app Films of Tv-programma's.
  2. Zoek naar een film of tv-programma.
  3. Op de beschrijvingspagina van een film of aflevering wordt het symbool  weergegeven als bijschriften worden ondersteund. Het symbool voor ondertiteling voor doven en slechthorenden  wordt weergegeven als ondertiteling wordt ondersteund.

Veeg omlaag op uw Remote om naar de onderkant van de productpagina van een item te gaan. Kijk in de gedeelten 'Talen' en 'Toegankelijkheid' om te zien welke talen beschikbaar zijn voor bijschriften en ondertiteling.

Meer informatie

De beschikbaarheid van bijschriften en ondertiteling verschilt per land en regio.

Lees hoe u bijschriften en ondertiteling inschakelt op verschillende apparaten met behulp van de onderstaande stappen:

In de iTunes Store is ook materiaal aanwezig met audiobeschrijvingen. Lees hoe u materiaal met audiobeschrijvingen vindt.

Bij films die u in de iTunes Store aanschaft, kunt u ook de taal van het geluidsspoor wijzigen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.