GarageBand voor iOS: nieuwigheden in GarageBand voor iOS 1.0.1

Lees hier meer over de nieuwigheden van GarageBand voor iOS 1.0.1.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Een audiobestand plakken vanaf het klembord

U kunt een audiobestand plakken vanaf een app dat het kopiëren van audio naar het klembord ondersteunt. GarageBand voor iOS ondersteunt niet-gecomprimeerde audiobestanden met een samplefrequentie van 44,1 kHz en een 16-bitdiepte (standaard voor audio-cd’s).

Audiobestanden die zijn gekopieerd vanaf een andere app kunnen worden geplakt in sporen van Audiorecorder of Gitaarversterker.

Een audiobestand plakken:

1. Verplaats de afspeelkop naar het punt waar u het audiobestand wilt starten.
  2. Tik op het spoor waarin u het audiobestand wilt plakken en tik vervolgens op Plak.

U kunt ook tikken op een leeg gebied in sporenweergave en vervolgens op Plak tikken. In dit geval wordt het audiobestand geplakt in een nieuw leeg spoor.

Een audiobestand importeren

U kunt een audiobestand van een computer importeren in sporenweergave. GarageBand voor iOS ondersteunt niet-gecomprimeerde audiobestanden met een samplefrequentie van 44,1 kHz en een 16-bitdiepte (standaard voor audio-cd’s). U kunt ook Apple Loops importeren. Als het audiobestand een niet-ondersteunde samplefrequentie of bitdiepte heeft, is het niet beschikbaar in het importvenster.

Een audiobestand importeren:

1. Voeg op de computer de audiobestanden die u wilt importeren toe aan het onderdeel Bestandsdeling van GarageBand in iTunes.
    In GarageBand voor iOS tikt u op de knop Bekijk om de sporenweergave te openen.
  2. Verplaats de afspeelkop naar het punt waar u het audiobestand wilt toevoegen.
  3. Kies een van de volgende opties:
    • Als u het audiobestand wilt toevoegen aan een blauw spoor van Audiorecorder of Gitaarversterker, tikt u op het spoor.
    • Als u het audiobestand wilt toevoegen aan een nieuw, leeg spoor, tikt u op een leeg gebied van de sporenweergave.
  4. Tik op Importeer en selecteer het audiobestand dat u wilt importeren in de lijst.

Het audiobestand verschijnt in de sporenweergave en start vanaf de locatie van de afspeelkop.

GarageBand voor iOS gebruiken met externe uitvoerapparaten

U kunt GarageBand voor iOS gebruiken met externe apparaten, inclusief AirPlay, Bluetooth en media-apparaten die met HDMI zijn uitgerust. Wanneer u één van deze apparaten gebruikt, wordt de invoer van audio niet ondersteund. Dit betekent dat u geen geluid kunt opnemen met de Audiorecorder of Sampler en niet op een gitaar kunt spelen met het toetseninstrument van Gitaarversterker.

Nadat u een extern apparaat hebt aangesloten op het iOS-apparaat, moet u GarageBand voor iOS zo instellen dat audio wordt verstuurd naar het apparaat.

GarageBand voor iOS gebruiken met externe uitvoerapparaten:

1. Tik in de regelbalk op de knop Nummerinstellingen.
  2. Schakel de schakelaar van ‘AirPlay - Bluetooth - HDMI’ in.

Wanneer u GarageBand voor iOS niet meer gebruikt met het externe apparaat, schakelt u de schakelaar uit.

Terwijl de schakelaar ‘AirPlay - Bluetooth - HDMI’ is ingeschakeld, verschijnt er een waarschuwing wanneer u een toetseninstrument van Audiorecorder of Gitaarversterker of een geluid met de Sampler probeert op te nemen. U kunt de schakelaar van de waarschuwing uitschakelen.
Tekst van de afbeelding: ‘Audio-invoer wordt niet ondersteund... Wilt u audio-invoer inschakelen?’