Over Beveiligingsupdate 2011-002

In dit document wordt Beveiligingsupdate 2011-002 beschreven.

In dit document wordt Beveiligingsupdate 2011-002 beschreven, die u kunt downloaden en installeren via de voorkeuren voor Software-update of via Apple Downloads.

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Bezoek de website Apple-productbeveiliging voor meer informatie over Apple-productbeveiliging.

Raadpleeg ‘Hoe gebruikt u de Apple Product Security PGP-sleutel’ voor meer informatie over het gebruik van de Apple PGP-sleutel voor productbeveiliging.

Waar mogelijk worden CVE-ID’s als referentie voor kwetsbaarheden gebruikt voor verdere informatie.

Raadpleeg ‘Apple-beveiligingsupdates’ voor meer informatie over andere beveiligingsupdates.

Beveiligingsupdate 2011-002

• Certificaatvertrouwensbeleid

Beschikbaar voor: Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.7, Mac OS X Server v10.6.7

Impact: een aanvaller met een geprivilegieerde netwerkpositie kan gebruikersgegevens of andere vertrouwelijke informatie onderscheppen

Beschrijving: verscheidene frauduleuze SSL-certificaten zijn uitgevaardigd door een Comodo-gelieerde registratieautoriteit. Zo kan een ‘man-in-the-middle’-aanvaller verbindingen omleiden en gebruikersgegevens of andere vertrouwelijke informatie onderscheppen. Dit probleem is verholpen door de frauduleuze certificaten op de zwarte lijst te plaatsen.

Opmerking: voor iOS wordt dit probleem verholpen met iOS 4.3.2 en iOS 4.2.7. Voor Windows-systemen vertrouwt Safari op de certificaatopslag van het hostbesturingssysteem om te bepalen of het certificaat van een SSL-server betrouwbaar is. Als u de update toepast die in het Knowledge Base-artikel 2524375 van Microsoft wordt beschreven, beschouwt Safari deze certificaten als onbetrouwbaar. Dit artikel is beschikbaar op http://support.microsoft.com/kb/2524375/nl-nl.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.