Over de vereisten voor compatibiliteit van gehoorapparaten (HAC) voor iPhone

De Federal Communications Commission (FCC) hanteert vereisten voor de compatibiliteit van gehoorapparaten (HAC) voor digitale, draadloze telefoons. Raadpleeg hier de HAC-classificatie voor de iPhone-apparaten die compatibel zijn met gehoorapparaten overeenkomstig de FCC-regels en lees meer over het gebruik van de iPhone met gehoorapparaten.

De meeste iPhone-apparaten zijn compatibel met talrijke gehoorapparaten overeenkomstig de FCC-vereisten voor de compatibiliteit van gehoorapparaten (HAC). Je kunt 'Made for iPhone'-gehoorapparaten ook met veel iPhone-modellen gebruiken.

Raadpleeg hieronder de classificatie voor de compatibiliteit van gehoorapparaten met een iPhone. Bepaal eerst welk iPhone-model je hebt als je dat niet zeker weet.

HAC-classificaties voor iPhone

Model

Model #

HAC-classificatie1

Compatibel met 'Made for iPhone'-gehoorapparaten2

iPhone 15 Pro

A2848

M3, T4

Ja

iPhone 15 Pro Max

A2849

M3, T4

Ja

iPhone 15

A2846

M3, T4

Ja

iPhone 15 Plus

A2847

M3, T4

Ja

iPhone 14 Pro

A2650

M3, T4

Ja

iPhone 14 Pro Max

A2651

M3, T4

Ja

iPhone 14

A2649

M3, T4

Ja

iPhone 14 Plus

A2632

M3, T4

Ja

iPhone SE (3e generatie)

A2595

M3, T4

Ja

iPhone 13 Pro

A2483

M3, T4

Ja

iPhone 13 Pro Max

A2484

M3, T4

Ja

iPhone 13

A2482

M3, T4

Ja

iPhone 13 mini

A2481

M3, T4

Ja

iPhone 12 Pro

A2341

M3, T4

Ja

iPhone 12 Pro Max

A2342

M3, T4

Ja

iPhone 12

A2172

M3, T4

Ja

iPhone 12 mini

A2176

M3, T4

Ja

iPhone SE (2e generatie)

A2275A2296

M3, T4

Ja

iPhone 11 Pro

A2160

M3, T4

Ja

iPhone 11 Pro Max

A2161

M3, T4

Ja

iPhone 11

A2111

M3, T4

Ja

iPhone XS

A1920

M3, T4

Ja

iPhone XS Max

A1921

M3, T4

Ja

iPhone XR

A1984

M3, T4

Ja

iPhone X

A1865A1901

M3, T4

Ja

iPhone 8

A1863A1905

M3, T4

Ja

iPhone 8 Plus

A1864A1897

M3, T4

Ja

iPhone 74

A1660A1778A1779

M3, T4

Ja

iPhone 7 Plus4

A1661A1784A1785

M3, T4

Ja

iPhone SE (1e generatie)4

A1662, A1723

M3, T4

Ja

iPhone 6s4

A1633A1688

M3, T4

Ja

iPhone 6s Plus4

A1634A1687

M3, T4

Ja

iPhone 64

A1549A1586

M3, T4

Ja3

iPhone 6 Plus4

A1522A1524

M3, T4

Ja3

1. Op basis van tests die conform de ANSI-standaard C63.19, 'American National Standard for Methods of Measurement of Compatibility between Wireless Communications Devices and Hearing Aids', door een onafhankelijk laboratorium zijn uitgevoerd.

2. Vereist iOS 7 of nieuwer en een 'Made for iPhone'-gehoorapparaat. Vraag de fabrikant van het gehoorapparaat of het compatibel is met jouw iPhone-model.

3. Met geactiveerde gehoorapparaatmodus (iOS 5 en nieuwer, kijk hieronder voor meer informatie).

4. Ondersteunt iOS 16 of nieuwer niet.

Meer informatie over de betekenis van de HAC-classificaties

Om te voldoen aan de HAC-regels van de FCC, moeten bepaalde telefoons getest en geclassificeerd zijn onder de C63.19-compatibiliteitsstandaarden voor gehoorapparaten van het American National Standard Institute (ANSI). De ANSI-standaard voor compatibiliteit van gehoorapparaten omvat twee typen classificaties:

• M: voor een lagere storing door radiofrequentie om een akoestische koppeling mogelijk te maken met gehoorapparaten waar de luisterspoel is uitgeschakeld

• T: voor een inductieve koppeling met gehoorapparaten waar de luisterspoel is ingeschakeld

Deze classificaties zijn onderverdeeld in een schaal van één tot vier, waarbij vier de meest compatibele classificatie is. Een telefoon met een classificatie van M3 of M4 voor akoestische koppeling en T3 of T4 voor inductieve koppeling is volgens de FCC-vereisten geschikt voor gebruik met gehoorapparaten.

Compatibiliteitsclassificaties van gehoorapparaten bieden geen garantie dat een specifiek gehoorapparaat met een bepaalde telefoon werkt. Sommige gehoorapparaten werken prima met telefoons die niet voldoen aan de FCC-vereisten voor compatibiliteit van gehoorapparaten. Als je je ervan wilt verzekeren dat een specifiek gehoorapparaat prima werkt met een bepaalde telefoon, gebruik je ze samen voordat je het aanschaft.

Over de compatibiliteit van gehoorapparaten en nieuwere draadloze technologieën

Elke iPhone met een HAC-classificatie is getest en geclassificeerd voor gebruik met gehoorapparaten voor sommige draadloze technologieën. In de telefoon kunnen echter nieuwere draadloze technologieën worden gebruikt die nog niet voor gehoorapparaten zijn getest. Je moet de diverse functies van de telefoon uitgebreid en op verschillende locaties met het gehoorapparaat of cochleaire implantaat uitproberen om te weten of er ruis optreedt. Neem contact op met je serviceprovider of de fabrikant van de telefoon voor informatie over de compatibiliteit van gehoorapparaten. Voor vragen over het retour- of omruilbeleid neem je contact op met je serviceprovider of de leverancier van de telefoon.

Optimaal gebruik van een gehoorapparaat

Mobiele telefoons hebben radiozenders die storing met een gehoorapparaat kunnen veroorzaken. Als je je ervan wilt verzekeren dat een specifiek gehoorapparaat goed werkt met een bepaalde telefoon, gebruik je ze samen voordat je het aanschaft. Als je al een iPhone en een gehoorapparaat hebt, vind je hier enkele tips voor optimaal gebruik.

iPhone en gehoorapparaten werken doorgaans het best samen in de 'M'-modus of modus voor akoestische koppeling. Als je een gehoorapparaat in deze modus wilt gebruiken, zorg je ervoor dat het gehoorapparaat is ingesteld op de 'M'-modus of modus voor akoestische koppeling, en houd je de ontvanger van de iPhone in de buurt van de ingebouwde microfoon (of microfoons) van het gehoorapparaat. Houd de iPhone dus tegen je hoofd net zoals je de telefoon zou vasthouden om een telefoongesprek te voeren. Het gehoorapparaat ontvangt audio van de iPhone via de ingebouwde microfoons. Voor het beste resultaat probeer je de iPhone in verschillende posities ten opzichte van je gehoorapparaat te houden. Als je bijvoorbeeld de ontvanger net iets boven je oor houdt, levert dit betere prestaties bij gehoorapparaten waarbij de microfoon zich achter het oor bevindt. Als je een iPhone 4 (GSM-model) hebt, activeer je 'Compatibiliteit gehoorapparaat' (zie hieronder).

Als een akoestische koppeling geen goed resultaat levert, gebruik je het gehoorapparaat in de 'T'-modus of modus voor koppeling via de luisterspoel. Zorg ervoor dat het gehoorapparaat is ingesteld op de 'T'-modus of modus voor koppeling via de luisterspoel om het gehoorapparaat in deze modus te gebruiken (niet alle gehoorapparaten hebben deze modus). Als je een iPhone 5 of nieuwer hebt, activeer je 'Compatibiliteit gehoorapparaat' (zie hieronder).

'Compatibiliteit gehoorapparaat' activeren

Om 'Compatibiliteit gehoorapparaat' te activeren op een iPhone met iOS 13 of nieuwer, ga je naar 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid' > 'Hoortoestellen'. Op deze iPhone-modellen wijzigt 'Compatibiliteit gehoorapparaat' de akoestische instellingen om compatibiliteit met gehoorapparaten die zijn ingesteld in de 'T'- of luisterspoelmodus te verbeteren.

Als je een iPhone 6 of ouder hebt, kun je de gehoorapparaatmodus activeren. Om de gehoorapparaatmodus te activeren, ga je naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid'. De gehoorapparaatmodus vermindert het transmissievermogen van de mobiele radio in de GSM-band van 1900 MHz, waardoor de mobiele dekking van 2G kan afnemen.

Over 'Made for iPhone'-gehoorapparaten

Apple heeft met de beste fabrikanten samengewerkt om gehoorapparaten te maken die speciaal voor de iPhone zijn ontworpen. Deze gehoorapparaten leveren een krachtige en hoogkwalitatieve ervaring met digitale audio en kunnen rechtstreeks vanaf de iPhone worden bediend. 'Made for iPhone'-gehoorapparaten zijn ook voorzien van Live luisteren.

Lijst met 'Made for iPhone'-hoortoestellen

'Made for iPhone'-hoortoestellen gebruiken

'Bridge'-accessoires voor audiostreaming

Sommige fabrikanten van gehoorapparaten bieden speciale 'bridge'-accessoires voor gehoorapparaten die audio ontvangen via Bluetooth vanaf de iPhone en die audio opnieuw versturen met eigen technologie voor audiostreaming die in sommige gehoorapparaten is ingebouwd. Raadpleeg een audioloog of de fabrikant van het gehoorapparaat voor meer informatie.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.