Over de vereisten voor compatibiliteit van gehoorapparaten (HAC) voor iPhone

De Federal Communications Commission (FCC) hanteert vereisten voor de compatibiliteit van gehoorapparaten (HAC) voor digitale, draadloze telefoons. Raadpleeg hier de HAC-classificatie voor de iPhone-apparaten die compatibel zijn met gehoorapparaten overeenkomstig de FCC-regels en lees meer over het gebruik van de iPhone met gehoorapparaten.

De meeste iPhone-apparaten zijn compatibel met talrijke gehoorapparaten overeenkomstig de FCC-vereisten voor de compatibiliteit van gehoorapparaten (HAC). U kunt ‘Made for iPhone’-gehoorapparaten ook gebruiken met talrijke iPhone-modellen.

Raadpleeg hieronder de classificatie voor de compatibiliteit van gehoorapparaten met een iPhone. Als u niet zeker weet welk iPhone-model u hebt, raadpleegt u dit artikel.

HAC-classificaties voor iPhone

Afbeelding

Model

Model #

HAC-classificatie1

Compatibel met ‘Made for iPhone’-gehoorapparaten2

Afbeelding van een iPhone iPhone 6 A1549
A1586
M3, T43 Ja
Afbeelding van een iPhone iPhone 6 Plus A1522
A1524
M3, T43 Ja

Afbeelding van een iPhone

iPhone 5s

A1453

A1533

M3, T43

Ja

Afbeelding van een iPhone

iPhone 5c

A1456

A1532

M3, T43

Ja

Afbeelding van een iPhone

iPhone 5
(CDMA-model)

A1429

M4, T43

Ja

Afbeelding van een iPhone

iPhone 5
(GSM-model)

A1428

M3, T43

Ja

Afbeelding van een iPhone

iPhone 4s

A1387

Niet van toepassing

Ja

Afbeelding van een iPhone

iPhone 4
(CDMA-model)

A1349

M4, T4

Nee

Afbeelding van een iPhone

iPhone 4
(GSM-model) met Gehoorapparaatmodus

A1332

3G-netwerk (850/1900 MHz): M4, T4

Nee

2G-netwerk (850 MHz): M3, T3

3G-netwerk (1900 MHz): M32, T3

1. Op basis van tests die conform de ANSI-standaard C63.19, ‘American National Standard for Methods of Measurement of Compatibility between Wireless Communications Devices and Hearing Aids’, door een onafhankelijk laboratorium zijn uitgevoerd.
  2. Vereist iOS 7 of hoger en een ‘Made for iPhone’-gehoorapparaat. Vraag de fabrikant van het gehoorapparaat of het compatibel is met de iPhone.
  3. Met Gehoorapparaatmodus (iOS 5 en hoger, kijk hieronder voor meer informatie).

Lees hier meer over de betekenis van de HAC-classificaties

Om te voldoen aan de HAC-regels van de FCC moeten bepaalde telefoons getest en geclassificeerd zijn onder de compatibiliteitsstandaarden van het American National Standard Institute (ANSI) C63.19 voor gehoorapparaten. De ANSI-standaard voor compatibiliteit van gehoorapparaten omvat twee typen classificaties:

• M: voor een lagere storing door radiofrequentie om een akoestische koppeling mogelijk te maken met gehoorapparaten waar de luisterspoel is uitgeschakeld
  • T: voor een inductieve koppeling met gehoorapparaten waar de luisterspoel is ingeschakeld

Deze classificaties zijn onderverdeeld in een schaal van één tot vier, waarbij vier de meest compatibele classificatie is. Een telefoon met een classificatie van M3 of M4 voor akoestische koppeling en T3 of T4 voor inductieve koppeling is volgens de FCC-vereisten geschikt voor gebruik bij gehoorapparaten.

De compatibiliteit van een gehoorapparaat is geen garantie dat een specifiek gehoorapparaat bij een bepaalde telefoon werkt. Sommige gehoorapparaten werken prima bij telefoons die niet voldoen aan de FCC-vereisten voor compatibiliteit van gehoorapparaten. Als u zich ervan wilt verzekeren dat een specifiek gehoorapparaat prima werkt met een bepaalde telefoon, gebruikt u ze samen voordat u ze aanschaft.

Over de compatibiliteit van gehoorapparaten en nieuwere draadloze technologieën

Elke iPhone met een HAC-classificatie is getest en geschikt voor gebruik bij gehoorapparaten voor sommige draadloze technologieën. In deze telefoon kan echter een nieuwere, draadloze technologie worden gebruikt die nog niet bij gehoorapparaten is getest. U moet de diverse functies van deze telefoon uitgebreid en op verschillende locaties met het gehoorapparaat of oorschelpimplantaat uittesten om te weten of er ruis optreedt. Neem contact op met uw aanbieder of de fabrikant van deze telefoon voor informatie over compatibiliteit van gehoorapparaten. Voor vragen over het retour- of omruilbeleid neemt u contact op met uw aanbieder of de leverancier van de telefoon.

De beste ervaring met een gehoorapparaat hebben

Mobiele telefoons hebben radiozenders die storing met een gehoorapparaat kunnen veroorzaken. Als u zich ervan wilt verzekeren dat een specifiek gehoorapparaat prima werkt met een bepaalde telefoon, gebruikt u ze samen voordat u ze aanschaft. Als u al een iPhone en een gehoorapparaat hebt, vindt u hier enkele tips om te verzekeren dat u de best mogelijke ervaring hebt.

iPhone en gehoorapparaten werken doorgaans het best samen in de ‘M’-modus of modus voor akoestische koppeling. Als u een gehoorapparaat in deze modus wilt gebruiken, zorgt u ervoor dat het gehoorapparaat is ingesteld op de ‘M’-modus of modus voor akoestische koppeling, en plaatst u de ontvanger van de iPhone nabij de ingebouwde microfoon van het gehoorapparaat (of microfoons). Houd de iPhone dus tegen uw hoofd net zoals u de telefoon zou vasthouden om een telefoongesprek te voeren. Het gehoorapparaat ontvangt audio van de iPhone via de ingebouwde microfoons. Voor het beste resultaat probeert u de iPhone in verschillende posities ten opzichte van uw gehoorapparaat te plaatsen. Als u bijvoorbeeld de ontvanger net iets boven uw oor houdt, levert dit betere prestaties bij gehoorapparaten waarbij de microfoon zich achter het oor bevindt. Als u een iPhone 4 (GMS-model) hebt, activeert u de gehoorapparaatmodus (kijk hieronder).

Als een akoestische koppeling geen goed resultaat levert, gebruikt u het gehoorapparaat in de ‘T’-modus of modus voor koppeling via luisterspoel. Zorg ervoor dat het gehoorapparaat is ingesteld op de ‘T’-modus of modus voor koppeling via luisterspoel om het gehoorapparaat in deze modus te gebruiken (niet alle gehoorapparaten hebben deze modus). Als u een iPhone 5 of hoger hebt, activeert u de gehoorapparaatmodus (kijk hieronder).

De gehoorapparaatmodus activeren

Als u de gehoorapparaatmodus wilt activeren op een iPhone 4 (GSM-model) met iOS 5 of hoger, gaat u naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid. De gehoorapparaatmodus op een iPhone 4 (GSM-model) vermindert het transmissievermogen van de mobiele radio in de GSM-band van 1900 MHz, waardoor de mobiele dekking van 2G kan afnemen.

Als u de gehoorapparaatmodus wilt activeren op een iPhone 5 of hoger, gaat u naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid. De gehoorapparaatmodus op een iPhone 5 wijzigt de akoestische instellingen van de telefoon om de compatibiliteit met gehoorapparaten te verbeteren die zijn ingesteld in de ‘T’-modus of modus voor koppeling via luisterspoel.

Over ‘Made for iPhone’-gehoorapparaten

Apple heeft met de beste fabrikanten samengewerkt om gehoorapparaten te maken die speciaal voor de iPhone zijn ontworpen. Deze gehoorapparaten leveren een krachtige en hoogkwalitatieve ervaring met digitale audio en laten u toe uw gehoorapparaat rechtstreeks op de iPhone te bedienen. ‘Made for iPhone’-gehoorapparaten hebben ook de functie Live luisteren.

Als u deze gehoorapparaten wilt gebruiken, hebt u een iPhone 4s of hoger met iOS 7 of hoger nodig.

Lees meer over ‘Made for iPhone’-gehoorapparaten.

‘Bridge’-accessoires voor audiostreaming

Sommige fabrikanten van gehoorapparaten bieden speciale ‘bridge’-accessoires voor gehoorapparaten die audio ontvangen via Bluetooth vanaf de iPhone en die audio opnieuw versturen met eigen technologie voor audiostreaming die in sommige gehoorapparaten is ingebouwd. Raadpleeg een audioloog of de fabrikant van het gehoorapparaat voor meer informatie.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op:

Aanvullende informatie over productondersteuning

Nederland (Nederlands)