FaceTime voor Mac: over videobellen in HD

FaceTime voor Mac ondersteunt videobellen in HD (High Definition) met Macs die een ingebouwde FaceTime HD-camera hebben. Bovendien kunnen veel actuele Macs een videogesprek in HD ontvangen terwijl video in SD (Standard Definition) wordt verstuurd.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Een videogesprek in HD starten

Macs met een ingebouwde FaceTime HD-camera kunnen een videogesprek in HD starten:

• iMac (21,5-inch, medio 2011)
  • iMac (27-inch, medio 2011)
  • MacBook Pro (15-inch, begin 2011)
  • MacBook Pro (17-inch, begin 2011)
  • MacBook Pro (13-inch, begin 2011)

Het versturen van video in HD vereist een minimale bandbreedte van 1 Mbps voor het uploaden.

Opmerking: andere Macs met FaceTime voor Mac en Mac OS X v10.6.6 en hoger kunnen een videogesprek starten in SD. Voor meer informatie raadpleegt u Mac OS X v10.6 Snow Leopard - Technische specificaties.

Een videogesprek in HD ontvangen

Deze Macs kunnen een videogesprek in HD weergeven met FaceTime voor Mac en Mac OS X v10.6.6 en hoger:

• iMac (21,5-inch, medio 2011)
  • iMac (27-inch, medio 2011)
  • MacBook Pro (15-inch, begin 2011)
  • MacBook Pro (17-inch, begin 2011)
  • MacBook Pro (13-inch, begin 2011)
  • MacBook (13-inch, begin 2008) of nieuwer, met een processor van 2,4 GHz of beter
  • MacBook Pro (15-inch en 17-inch, begin 2008) of nieuwer, met een processor van 2,4 GHz of beter
  • MacBook Pro (13-inch, medio 2010) of nieuwer, met een processor van 2,53 GHz of beter
  • iMac (20-inch en 24-inch, begin 2008) of nieuwer, met een processor van 2,4 GHz of beter
  • iMac (21,5-inch en 27-inch, eind 2009) of nieuwer, met een processor van 3,06 GHz of beter
  • Mac Pro (alle modellen), met een compatibele videocamera
  • Mac mini (begin 2009) of nieuwer, met een processor van 2,26 GHz of beter en een compatibele videocamera

Het ontvangen van video in HD vereist een minimale bandbreedte van 1 Mbps voor het downloaden.

Voorbeeld: u gebruikt een MacBook (13-inch, begin 2008) met FaceTime voor Mac om een vriend te bellen die een MacBook Pro (15-inch, begin 2011) gebruikt. Uw MacBook (13-inch, begin 2008) ontvangt video in HD van de MacBook Pro (15-inch, begin 2011), en de MacBook Pro van uw vriend ontvangt video in SD van uw MacBook.

Een videogesprek in SD ontvangen

Macs met Mac OS X v10.6.6 of hoger die zijn gemaakt voor de Macs die worden vermeld in de bovenstaande onderdelen kunnen FaceTime voor Mac gebruiken. Videogesprekken worden verstuurd en ontvangen in SD (niet HD).

Als één van de Macs alleen video in SD kan versturen en ontvangen, versturen en ontvangen beide Macs alleen video in SD.