iPhoto ’11 bijwerken naar 9.0.1 alvorens de bibliotheek te upgraden

Lees hier hoe iPhoto ’11 naar 9.0.1 wordt bijgewerkt alvorens de bibliotheek te upgraden.

Voordat een bestaande iPhoto-bibliotheek kan worden gebruikt met iPhoto ’11, moet u deze upgraden. Dit proces gebeurt wanneer u de bibliotheek voor de eerste keer opent met iPhoto ’11. Als u tijdens de upgrade de onderstaande aanbevelingen niet volgt, kunt u in zeer zeldzame gevallen gegevens verliezen. In dit artikel worden de verschillende gebeurtenissen beschreven die kunnen voorkomen tijdens de upgrade van de bibliotheek en wordt advies geboden om gegevensverlies te vermijden.

Voor de update

De upgrade van de bibliotheek is doorgaans veilig en betrouwbaar maar u doet er altijd goed aan om een reservekopie van de bibliotheek te maken in geval van onvoorziene problemen. Houd er rekening mee dat een volledige upgrade van een heel grote bibliotheek lang kan duren, zelfs tot een uur of langer.

Voordat u bijwerkt naar iPhoto ’11, wordt u aanbevolen de iPhoto 9.0.1 software-update te downloaden en te installeren.

• Kies in het menu Apple () de optie Software-update en zoek de iPhoto 9.0.1-update. U kunt de iPhoto 9.0.1-update ook hier handmatig downloaden. Volg de instructies om iPhoto 9.0.1 te installeren en open iPhoto ’11 opnieuw om de update te voltooien.

Als iPhoto ’11 onverwacht stopt tijdens de upgrade van de bibliotheek

Als iPhoto tijdens de update onverwacht stopt, controleert u eerst of u de iPhoto 9.0.1 software-update hebt geïnstalleerd voordat u de bibliotheek opnieuw probeert te upgraden:

• Kies in het menu iPhoto de optie Over iPhoto om het versienummer te zien.

Als u de bibliotheek voor de tweede (of derde) keer probeert te upgraden nadat de software onverwacht is gestopt en u de iPhoto 9.0.1 software-update niet hebt geïnstalleerd, wordt u sterk aanbevolen het programma niet geforceerd te stoppen tijdens de update. Als de software onverwacht stopt, reageert iPhoto de volgende keren dat u het programma opent niet langer tijdens de upgrade. U wordt aanbevolen het proces te laten doorgaan totdat de voortgangsbalk van de upgrade wordt weergegeven. Voor heel grote bibliotheken lijkt iPhoto ’11 mogelijk niet te reageren gedurende meerdere minuten voordat de voortgangsbalk wordt weergegeven. Hier mag u het programma niet geforceerd stoppen.

Als u iPhoto ’11 tijdens een upgrade van de bibliotheek geforceerd hebt gestopt, mag u iPhoto ’11 niet opnieuw proberen te openen of de bibliotheek opnieuw proberen te upgraden zonder eerst de iPhoto 9.0.1-update te hebben geïnstalleerd.

Belangrijk: bijwerken na een programma geforceerd te hebben gestopt, kan leiden tot gegevensverlies.

Voordat u opnieuw een upgrade probeert uit te voeren, controleert u of u de iPhoto 9.0.1 software-update hebt geïnstalleerd.

Meer informatie

Als u problemen blijft ondervinden bij het upgraden van een iPhoto ’11-bibliotheek, neemt u contact op met AppleCare voor verdere assistentie.