De modus 'Alleen activeren' inschakelen in iTunes

Als u voor een school of bedrijf meerdere iPhone-, iPad-, of iPod touch-apparaten moet configureren en activeren, gebruikt u de modus 'Alleen activeren' in iTunes.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Dit artikel is bedoeld voor systeembeheerders van bedrijven en scholen. Als u geen systeembeheerder bent, kunt u meer lezen over activering voor individuele klanten.

De modus 'Alleen activeren' is uitsluitend bedoeld voor bedrijven of onderwijsinstellingen die niet draadloos apparaten kunnen activeren en daarom iTunes moeten gebruiken. Door de modus 'Alleen activeren' in te schakelen, wordt de functie voor het synchroniseren of het maken van een reservekopie van apparaten uitgeschakeld in iTunes.

Voordat u de stappen in dit artikel uitvoert, zorgt u ervoor dat u de nieuwste versie van iTunes hebt.

De modus 'Alleen activeren' inschakelen

Op een Mac

1. Stop iTunes.

2. Ga naar 'Programma's' > 'Hulpprogramma's'.

3. Open Terminal en typ het volgende:

defaults write com.apple.iTunes StoreActivationMode -integer 1

4. Druk op Enter.

Op een pc

1. Stop iTunes.

2. Open een opdrachtpromptvenster.

3. Voer het volgende in op de opdrachtregel:

"C:\Program Files\iTunes\iTunes.exe" /setPrefInt StoreActivationMode 1

4. Druk op Enter.

iOS 10 en hoger vereist iTunes 12.5 of hoger met Windows 7, Windows 8 of Windows 10.

De modus 'Alleen activeren' uitschakelen

Als iTunes zich in de modus 'Alleen activeren' bevindt, wordt de volgende waarschuwing weergegeven wanneer u een iPhone, iPad of iPod touch probeert te synchroniseren met een computer:

'Deze [apparaat] is al geactiveerd. U kunt deze [apparaat] nu loskoppelen'.

Schakel de modus 'Alleen activeren' uit als u wilt synchroniseren en een reservekopie wilt maken.

Op een Mac

Open Terminal en typ het volgende:

defaults write com.apple.iTunes StoreActivationMode -integer 0

Op een pc

Open een opdrachtpromptvenster en typ het volgende:

"C:\Program Files\iTunes\iTunes.exe" /setPrefInt StoreActivationMode 0