Analyse-, diagnose- en gebruiksgegevens delen met Apple

Apple vraagt klanten om iOS te helpen verbeteren door af en toe diagnostische gegevens en analyse- en gebruiksinformatie te sturen. Apple verzamelt deze informatie anoniem.

iOS 10 en hoger

Als u iOS 10.3 of hoger hebt, gaat u naar 'Instellingen' > 'Privacy', scrolt u omlaag en tikt u op 'Analyse'. Tik vervolgens op 'Deel iPhone- en Watch-analyse'.

Als u iOS 10 tot en met iOS 10.2 hebt, gaat u naar 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Diagnose en gebruik' en selecteert u 'Stuur automatisch' of 'Stuur niet'.

U kunt ook uw instellingen voor iCloud-analyse aanpassen, en de instellingen voor het verbeteren van de gezondheids- en fitnessfuncties en de rolstoelmodus.

iOS 8 en iOS 9

Ga naar 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Diagnose en gebruik' en selecteer 'Stuur automatisch' of 'Stuur niet'.

Als u 'Stuur automatisch' inschakelt, kunt u ook 'Deel met appontwikkelaars' inschakelen. Dit helpt ontwikkelaars hun apps te verbeteren door toe te staan dat Apple gegevens en statistische gegevens over uw gebruik van hun apps deelt.

iOS 5, iOS 6 en iOS 7

Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info' > 'Diagnose en gebruik' en selecteer 'Stuur automatisch' of 'Stuur niet'.

iOS 4 en ouder

Standaard kunt u maar één keer beslissen of u hieraan wilt meewerken. Als u van mening bent veranderd, kunt u iTunes gebruiken om de waarschuwingen voor het apparaat met iOS 4 of ouder opnieuw in te stellen.

1. Sluit uw iPad, iPhone of iPod touch aan op uw pc of Mac.
  2. Wacht totdat het apparaat links in het iTunes-venster onder 'Apparaten' verschijnt.
  3. Selecteer het apparaat en klik onder in het overzichtsscherm op 'Stel waarschuwingen opnieuw in'.

Als u deze optie niet ziet, klikt u met de rechtermuisknop (Mac of pc) of Control-klikt u (Mac) op het symbool van het apparaat en kiest u in het contextuele menu de optie 'Stel waarschuwingen opnieuw in'.

De volgende keer dat u synchroniseert na het opnieuw instellen van de waarschuwingen, ziet u het volgende:

Als u niet akkoord gaat en geen diagnostische gegevens en gebruiksinformatie meer wilt versturen naar Apple, klikt u op 'Nee, bedankt'.

Als u het bovenstaande venster niet ziet

1. Koppel het iOS-apparaat los van de computer.
  2. Open een app op het apparaat.
  3. Houd de sluimerknop ingedrukt tot de schuifknop 'Zet uit' verschijnt en houd vervolgens de thuisknop ingedrukt tot de app wordt gestopt. Als u iOS 2.x of lager gebruikt, houdt u de thuisknop ingedrukt tot de app wordt gestopt.
  4. Sluit het apparaat aan en synchroniseer het met iTunes.
  5. De optie voor het versturen van diagnostische gegevens verschijnt opnieuw.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.