iMovie voor iOS: waarom worden video’s via de filmrol gedeeld met een lagere resolutie?

U kunt afgewerkte iMovie voor iOS-video’s uit de filmrol delen via e-mail, iMessage, mms en YouTube.

Wanneer u een afgewerkte iMovie-video deelt via e-mail, iMessage of mms (iPhone 4 of hoger), verkleint en comprimeert de filmrol de video om de upload te vergemakkelijken. Als u de film uit iMovie hebt geëxporteerd in HD-resolutie, kunt u bij het delen van de film via YouTube kiezen tussen het delen van een versie in standard definition of high definition.

De originele versie in de filmrol behoudt de volledige resolutie ongeacht de manier waarop u de afgewerkte film deelt. U kunt deze versie weer overzetten naar de computer wanneer u het apparaat aansluit. Hiervoor volgt u de richtlijnen in Persoonlijke foto’s en video’s kopiëren van iPhone, iPad of iPod touch naar een computer.