Schakelen tussen apps op uw iPhone, iPad of iPod touch

U kunt op een iOS-apparaat snel van de ene app naar de andere schakelen. Wanneer u naar de eerste app terugkeert, gaat u verder waar u gebleven was.

Schakelen tussen apps met de thuisknop

1. Dubbelklik op de thuisknop om de recent gebruikte apps te bekijken.
  2. Veeg naar links of rechts om de app te vinden die u wilt gebruiken.
  3. Tik op de app.

Op iPad kunt u recent gebruikte apps ook zien door met één vinger omhoog te vegen vanaf de onderkant van uw scherm. Als u een toetsenbord hebt gekoppeld aan uw iPad Pro, drukt u op Command-Tab om te schakelen tussen apps.

Schakelen tussen apps op iPhone X

Als u een iPhone X hebt:

1. Veeg omhoog van de onderkant naar het midden van uw scherm en houd uw vinger stil tot u de Appkiezer ziet.
  2. Veeg naar links of rechts om de app te vinden die u wilt gebruiken.
  3. Tik op de app.

'Ververs op achtergrond' gebruiken

Wanneer u overschakelt naar een andere app, blijven sommige apps even actief voordat ze op een inactieve status worden ingesteld. Apps in een inactieve status worden niet actief gebruikt, zijn niet geopend en gebruiken geen systeembronnen. Met Ververs op achtergrond kunnen inactieve apps controleren op updates en nieuwe inhoud.

Als u wilt dat inactieve apps op nieuwe inhoud controleren, gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Ververs op achtergrond' en schakelt u 'Ververs op achtergrond' in. Als u in de appkiezer een app stopt, kan deze wellicht pas worden uitgevoerd of controleren op nieuwe inhoud wanneer u de app opnieuw opent.