E-mails verwijderen op je iPhone of iPad

Je kunt eenvoudige gebaren gebruiken om e-mails te verwijderen en 'Prullenmand' of 'Archiveer' als standaardoptie instellen.

Meerdere e-mails tegelijkertijd wissen

1. Open Mail en ga naar je postbus 'Inkomend'.

2. Tik rechtsboven op 'Wijzig' en selecteer de e-mails die je wilt verwijderen afzonderlijk of tik op 'Selecteer alle'. Swipe omlaag door de selectievakjes om meerdere e-mails snel tegelijkertijd te selecteren.

3. Tik op 'Prullenmand' of 'Archiveer'. Als je alleen 'Archiveer' ziet, houd je 'Archiveer' ingedrukt om andere opties te zien, zoals 'Selectie naar prullenmand'.

iPhone waarop de Mail-app wordt weergegeven met drie geselecteerde berichten

Het is makkelijker om de website van je e-mailaanbieder te bezoeken als je een groot aantal e-mails wilt verwijderen.

Stel 'Prullenmand' of 'Archiveer' in als standaardoptie

Afhankelijk van het type e-mailaccount dat je hebt, zie je mogelijk 'Archiveer' in plaats van 'Prullenmand' wanneer je probeert e-mails te verwijderen. Je kunt aanpassen waar je verwijderde berichten naartoe gaan in je Mail-instellingen:

1. Tik in de Instellingen-app op 'Mail'.

2. Tik op 'Accounts'.

3. Tik op je account.

4. Tik opnieuw op je account.

5. Tik op 'Geavanceerd'.

6. Selecteer de postbus 'Verwijderd' of 'Archief' om hier verwijderde berichten naartoe te sturen.

Swipen om te verwijderen en andere manieren om één e-mail te verwijderen

• Swipe snel naar links over een e-mail.

• Tik en houd vast op een e-mail in je postbus en tik vervolgens op 'Bericht naar prullenmand' in het menu.

• Tik op de knop 'Archiveer'No alt supplied for Image of de knop 'Prullenmand'No alt supplied for Image vanuit een e-mail.

iPhone waarop één e-mail te zien is die naar links wordt geveegd

Je kunt ook de stappen voor het verwijderen van meerdere e-mails gebruiken om één e-mail te verwijderen.