Bepalen welke grafische processor wordt gebruikt in een MacBook Pro

Bepalen of een afzonderlijke of geïntegreerde grafische processor (GPU) wordt gebruik in een MacBook Pro.

MacBook Pro-notebooks van 15-inch en 17-inch hebben vaak twee grafische processors (GPU) – een afzonderlijke GPU en een geïntegreerde GPU. De afzonderlijke GPU biedt krachtige grafische prestaties maar verbruikt meer energie. De geïntegreerde GPU is zuiniger en zorgt voor een optimale gebruiksduur van de batterij.

Bepalen of de afzonderlijke of geïntegreerde GPU wordt gebruikt

• Open 'Over deze Mac' en ga naar het tabblad 'Beeldschermen' om te zien welke grafische kaart wordt gebruikt.
  • Open 'Activiteitenweergave' en ga naar het tabblad 'Energie' om te zien welk programma gebruikmaakt van de krachtige afzonderlijke GPU.

In dit voorbeeld maakt Foto's gebruik van de krachtige afzonderlijke GPU:

Meer informatie

Hier volgen enkele voorbeelden van apps en accessoires die gebruikmaken van de krachtige afzonderlijke GPU:

• Foto's
  • iMovie
  • Adobe Photoshop en Adobe InDesign
  • Een extern beeldscherm

Lees hier hoe u de grafische prestaties instelt op een MacBook Pro of MacBook Pro met Retina-display.

Lees hier hoe u de grafische prestaties instelt op een MacBook Pro (2009 en ouder).

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.