Bepalen welke grafische processor wordt gebruikt in een MacBook Pro

Lees hier hoe u controleert of een afzonderlijke of geïntegreerde grafische processor (GPU) wordt gebruikt in een MacBook Pro.

MacBook Pro-notebooks van 15-inch hebben vaak twee grafische processors (GPU) - een afzonderlijke GPU en een geïntegreerde GPU. De afzonderlijke GPU biedt krachtige grafische prestaties maar verbruikt meer energie. De geïntegreerde GPU is zuiniger en zorgt voor een optimale gebruiksduur van de batterij.

Controleren of de afzonderlijke of geïntegreerde GPU wordt gebruikt

Kies het Apple-menu () > 'Over deze Mac' om te zien welke videokaart wordt gebruikt. De videokaarten die momenteel in gebruik zijn, worden weergegeven naast 'Videokaart'. Meer informatie over geïntegreerde GPU's in uw Mac.

het venster 'Over deze Mac'

Controleren welke apps gebruikmaken van een afzonderlijke GPU

Open 'Activiteitenweergave' en ga naar het tabblad 'Energie' om te zien welke app gebruikmaakt van de krachtige afzonderlijke GPU. Als de kolom 'GPU met hoge prestaties vereist' niet wordt weergegeven, heeft uw computer maar één grafische processor.

In dit voorbeeld maken iMovie en Final Cut Pro gebruik van de krachtige afzonderlijke GPU:

Meer informatie

Hier volgen enkele voorbeelden van apps en accessoires die gebruikmaken van de krachtige afzonderlijke GPU:

• iMovie
  • Adobe Photoshop en Adobe InDesign
  • Een extern beeldscherm

Lees hier hoe u externe grafische processor (eGPU) gebruikt met een Mac.

Lees hier hoe u de grafische prestaties instelt op een MacBook Pro of MacBook Pro met Retina-display.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.