Bepalen welke grafische processor wordt gebruikt in een MacBook Pro

Lees hier hoe je controleert of een afzonderlijke of geïntegreerde grafische processor (GPU) wordt gebruikt in een MacBook Pro.

Veel 15-inch MacBook Pro-laptops hebben twee grafische processors (GPU's): een afzonderlijke GPU en een geïntegreerde GPU. De afzonderlijke GPU biedt krachtige grafische prestaties maar verbruikt meer energie. De geïntegreerde GPU is zuiniger en zorgt voor een optimale gebruiksduur van de batterij.

Controleren of de afzonderlijke of geïntegreerde GPU wordt gebruikt

Kies het Apple-menu () > 'Over deze Mac' om te zien welke videokaarten worden gebruikt. De videokaarten die momenteel in gebruik zijn, worden weergegeven naast 'Videokaart'. Meer informatie over geïntegreerde GPU's in je Mac.

het venster 'Over deze Mac'

Controleren welke apps gebruikmaken van een afzonderlijke GPU

Open 'Activiteitenweergave' en ga naar het tabblad 'Energie' om te zien welke app gebruikmaakt van de krachtige afzonderlijke GPU. Als de kolom 'GPU met hoge prestaties vereist' niet wordt weergegeven, heeft je computer maar één grafische processor.

In dit voorbeeld maken iMovie en Final Cut Pro gebruik van de krachtige afzonderlijke GPU:

tabblad 'Energie' van 'Activiteitenweergave' waarin iMovie en Final Cut Pro zijn gemarkeerd met 'Ja' voor 'GPU met hoge prestaties vereist'.

Meer informatie

Hier volgen enkele voorbeelden van apps en accessoires die gebruikmaken van de krachtige afzonderlijke GPU:

• iMovie

• Adobe Photoshop en Adobe InDesign

• Een extern beeldscherm

Lees hier hoe je een externe grafische processor (eGPU) gebruikt met je Mac.

Lees hier hoe je de grafische prestaties instelt op een MacBook Pro of MacBook Pro met Retina-display.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.