Over Apple digitale AV-adapters voor iPhone, iPad en iPod touch

U kunt een digitale AV- of VGA-adapter gebruiken om uw iOS-apparaat aan te sluiten op een beeldscherm, zoals een tv, projector of computerscherm.

Meer informatie over de adapter die u nodig hebt

U hebt de correcte adapter nodig om informatie op de iPhone, iPad of iPod touch synchroon weer te geven op een secundair beeldscherm. Om draadloos verbinding te maken, gebruikt u AirPlay.

Voor iOS-apparaten met Lightning-connectoren

Voor iOS-apparaten met 30-pens Dock-connectoren

Aansluitmogelijkheden

Sluit de iPhone, iPad of iPod touch aan op een beeldscherm:

1. Sluit de digitale AV- of VGA-adapter aan op de oplaadpoort aan de onderkant van het iOS-apparaat.
  2. Sluit een HDMI- of VGA-kabel aan op de adapter.
  3. Sluit het andere uiteinde van de HDMI- of VGA-kabel aan op het secundaire beeldscherm (tv, beeldscherm of projector).
  4. Schakel het secundaire beeldscherm in.
  5. Schakel, indien nodig, over naar de correcte videobron op het secundaire beeldscherm. Raadpleeg de handleiding bij het beeldscherm als u hulp nodig hebt.

Het scherm van de iPhone, iPad of iPod touch moet nu worden weergegeven2 op de tv, het beeldscherm of de projector.

Het iOS-apparaat laden terwijl het is aangesloten op een beeldscherm

De meeste adapters hebben een extra Lightning-connector of 30-pens Dock-connector, zodat u het iOS-apparaat kunt laden terwijl het is aangesloten op een secundair beeldscherm. Sluit eenvoudig een Lightning-naar-USB- of Dock-naar-USB-connector aan op de adapter. Sluit dan de USB-connector aan op een voedingsbron.

Hulp krijgen

Meer informatie over wat u moet doen als u de volgende problemen hebt.

Als u wel video ziet, maar geen audio hoort

Controleer of u een digitale AV-adapter gebruikt (deze heeft een HDMI-poort). Een VGA-adapter, indien u deze adapter gebruikt, brengt geen audiosignalen over. Als u met een VGA-adapter audio wilt horen, moet u de adapter aansluiten op de headsetaansluiting op de tv, het beeldscherm, de projector of de stereo.

Als een app geen video weergeeft of audio afspeelt

De app is mogelijk niet compatibel met de adapter. Controleer de compatibiliteit op de informatiepagina van de app in de App Store of neem contact op met de ontwikkelaar.

Als in een waarschuwing wordt gemeld dat een met HDCP compatibel apparaat is vereist

Mogelijk is de inhoud niet compatibel met de adapter. Films, televisieprogramma’s en bepaalde apps voor het streamen van video vereisen High-Bandwidth Digital Content Protection (HDCP). Als u probeert deze films, programma’s en streaming video’s af te spelen met een digitale niet-HDCP-verbinding, zoals de Apple VGA-adapter, wordt u in een melding gevraagd om een met HDCP compatibel apparaat.

Als u hulp nodig hebt bij andere problemen

1. Ontkoppel de adapter van de iPhone, iPad of iPod touch en van de tv, het beeldscherm of de projector en koppel deze daarna weer aan.
  2. Controleer of de VGA- of HDMI-kabel werkt, omdat het probleem ook aan de kabel kan liggen.
  3. Verwijder VGA- of HDMI-verlengkabels of -omzetters. Accessoires die VGA- of HDMI-signalen converteren naar verschillende video-indelingen (DVI, Composite, Component) zijn niet compatibel.
  4. Zorg ervoor dat u de nieuwste iOS-versie hebt.
  5. Neem contact op met Apple Support.

1.  Als u het modelnummer van het accessoire wilt vinden, sluit u het aan op het iOS-apparaat en gaat u naar Instellingen > Algemeen > Over > Apple HDMI-adapter.

2.  De iPhone 4, iPad (1e generatie) en iPod touch (4e generatie) geven alleen video’s, foto’s, presentaties en diavoorstellingen weer op een secundair beeldscherm. Het is niet mogelijk het volledige scherm synchroon weer te geven.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: