De grafische prestaties van een MacBook Pro instellen

Lees hier hoe u de grafische prestaties van een MacBook Pro of MacBook Pro met Retina-display instelt.

Veel MacBook Pro-modellen hebben twee grafische systemen (een ingebouwde grafische processor en een afzonderlijke grafische processor) en een softwarefunctie die de grafische prestaties tussen beide optimaliseert.

Op deze computers is de optie ‘Automatische videokeuze’ standaard ingeschakeld zodat een computer automatisch kan overschakelen naar het beste grafische systeem voor de programma’s die op de computer worden uitgevoerd. U maximaliseert ook de gebruiksduur van de batterij met deze optie.

Wanneer de computer is aangesloten op een extern beeldscherm, blijven de hoge grafische prestaties ingeschakeld totdat u het beeldscherm loskoppelt.

Als u altijd de afzonderlijke grafische processor met hogere prestaties wilt gebruiken, kiest u het menu Apple > Systeemvoorkeuren en klikt u op Energiestand. Schakel vervolgens het aankruisvak voor automatische videokeuze uit.

Als u de optie voor automatische videokeuze niet ziet, heeft de computer een enkel grafisch systeem. Kies het menu Apple > Over deze Mac, druk op de knop Systeemoverzicht en selecteer links Video/beeldschermen om dit te bevestigen. U ziet het grafische systeem of de grafische systemen onder Videokaart.