De voorziening Software-update in OS X Server gebruiken om je Mac-clients bij te werken

Met de voorziening Software-update die bij OS X Server wordt geleverd, kun je software-updates van Apple op je eigen server hosten.

Compatibiliteit

De server kan updates bieden voor clients met dezelfde versie van OS X en sommige eerdere versies van OS X:

Serverversie

Vroegste ondersteunde client

Meest recente ondersteunde client

OS X Server (Yosemite)

OS X 10.6 Snow Leopard

OS X 10.10 Yosemite

OS X Server (Mavericks)

OS X 10.6 Snow Leopard

OS X 10.9 Mavericks

OS X Server (Mountain Lion)

OS X 10.6 Snow Leopard

OS X 10.8 Mountain Lion

OS X Server (Lion)

OS X 10.5 Leopard

OS X 10.7 Lion

Mac-clients met verschillende versies van OS X kunnen dezelfde URL voor verbinding met de server gebruiken om updates te downloaden. Je hoeft geen aparte server aan te maken voor elke clientversie die je wilt ondersteunen.

Een configuratieprofiel gebruiken

Je kunt een configuratieprofiel gebruiken (zoals een profiel dat door Profielbeheer is aangemaakt) om clients naar een software-updateserver te verwijzen. Wanneer je een Software Update-payload aan het profiel toevoegt, geef je een URL op, zoals:

http://su.example.com:8088/index.sucatalog

Vervang de volledig gekwalificeerde hostnaam van de software-updateserver door su.example.com.

Raadpleeg Gebruikershandleiding voor Profielbeheer voor meer informatie over het aanmaken van configuratieprofielen.

Beheerde client gebruiken

Toegang tot software-updateservers beheren met Beheerde client:

1. Klik in Workgroup Manager op 'Voorkeuren'.

2. Zorg ervoor dat de juiste directory is geselecteerd en dat je bent geverifieerd. Klik op het wereldbolsymbool om van directory te wisselen. Als je niet bent geverifieerd, klik je op het hangslot en voer je de naam en het wachtwoord van een adreslijstbeheerder in.

3. Selecteer een computergroep.

4. Klik op 'Software-update'.

5. Stel de beheerinstelling in op 'Altijd'.

6. Geef een URL op en vervang de volledig gekwalificeerde hostnaam van de software-updateserver door su.example.com.

• http://su.example.com:8088/index.sucatalog

7. Klik op Pas nu toe.

Onbeheerde clients

Voer deze stappen uit om client-Macs die niet worden beheerd met een configuratieprofiel of Beheerde client naar de software-updateserver te verwijzen:

1. Open Terminal op de onbeheerde client.

2. Gebruik het volgende commando. Vervang de volledig gekwalificeerde hostnaam van de software-updateserver door su.example.com

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.SoftwareUpdate CatalogURL http://su.example.com:8088/index.sucatalog

Je kunt je wijziging controleren met dit commando:

defaults read /Library/Preferences/com.apple.SoftwareUpdate CatalogURL

Gebruik dit commando om een onbeheerde clientcomputer terug te verwijzen naar de Apple-software-update-server:

sudo defaults delete /Library/Preferences/com.apple.SoftwareUpdate CatalogURL