OS X: extra regelaars tonen in het venster Lettertypen

Lees hier hoe u de knop en regelaars voor Tekstschaduw toont in het venster Lettertypen. Deze regelaars houden onder andere Schaduwdichtheid, Schaduwvervaging, Schaduwafstand en hoek in.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Het venster Lettertypen is beschikbaar in talrijke OS X-programma’s zoals Mail, Teksteditor en Pages. Kies bijvoorbeeld Opmaak > Lettertype > Toon lettertypen.

De knop Tekstschaduw (knop Tekstschaduw) en de bijbehorende regelaars voor schaduwdichtheid, -vervaging, -afstand en -hoek verschijnen wanneer u het venster Lettertypen vergroot.

Versleep de rechterbenedenhoek van het venster Lettertypen om deze te vergroten als u deze regelaars niet ziet. De regelaars van de knop Tekstschaduw moeten nu verschijnen. U kunt ook klikken op de groene zoomknop (+) links boven in het venster om dit automatisch te vergroten.

Het venster Lettertypen

Door te klikken op het actiemenu (symbool actiemenu) onder in het venster ziet u nog meer typografische regelaars:

Actiemenu

Als u Typografie selecteert in het actiemenu, wordt het venster Typografie geopend. Met dit venster kunt u functies beheren die specifiek zijn voor lettertypen en deel uitmaken van letterbeelden die ze bevatten. Calligrafische lettertypen zoals Zapfino hebben bijvoorbeeld speciale ligaturen (voor het verbinden van tekens) en variaties van bepaalde tekens (zoals de letter H). Selecteer eerst de tekst die u wilt wijzigen en vervolgens de gewenste optie in het venster Typografie.

Het venster TypografieHet venster Typografie

Meer informatie

• De meeste programma’s bewaren het venster Lettertypen in een andere grootte. Wijzig de grootte van het venster Lettertypen in elk programma om alle regelaars te zien. Het venster Lettertypen wordt even groot geopend wanneer u dit nogmaals opent.
  • Niet alle functies in het venster Typografie zijn beschikbaar voor alle lettertypen. Functies worden alleen voor een letterbeeld weergegeven als het geïnstalleerde lettertypebestand deze bevat.

Raadpleeg Mac OS X Help voor meer informatie over Lettertypen, Lettertypecatalogus en het venster Lettertypen.