iPod nano (5e generatie): opgenomen video’s kopiëren naar een Mac

Lees hier hoe u opgenomen video’s op een iPod nano (5e generatie) kopieert naar een Mac.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

U kunt opgenomen video’s kopiëren van een iPod nano (5e generatie) naar een Mac met iPhoto of iMovie om die te bekijken, te bewerken of te delen.

Opmerking: in dit artikel wordt beschreven hoe u opgenomen video’s kopieert naar een Mac. Raadpleeg dit artikel als u een pc gebruikt.

Als u de opgenomen video’s op een iPod nano wilt kopiëren (importeren) naar iPhoto of iMovie, moet u er eerst voor zorgen dat het aankruisvak ‘Activeer gebruik als schijf’ voor de iPod is geselecteerd in iTunes.

1. Sluit de iPod aan op de computer.
  2. Open iTunes (versie 9 of hoger).
  3. Selecteer de iPod in het bronvenster.
  4. Klik op het tabblad Overzicht.
  5. Activeer gebruik als schijf en klik op de knop Pas toe.

[Activeer gebruik als schijf]

Opgenomen video’s vanuit een iPod nano (5e generatie) importeren in iPhoto

1. Indien iPhoto niet automatisch wordt geopend, doet u dit zelf.
  2. Klik op iPod in de apparatenlijst in iPhoto.

[Klik op iPod]

3. Selecteer de video(’s) die u wilt importeren. Klik op Importeer selectie of Importeer alles.
  4. Nadat de video of video’s is/zijn geïmporteerd in iPhoto, kiest u bij de vraag ‘De foto’s van uw camera verwijderen?’ de optie Verwijder foto’s of Bewaar foto’s.

De opgenomen video(’s) verschijnen in de iPhoto-bibliotheek bij Gebeurtenissen en foto's en in de categorie Recent bij Laatste import.

Als u de video in iPhoto wilt bekijken, dubbelklikt u op de opgenomen video.

Opgenomen video’s vanuit een iPod nano (5e generatie) importeren in iMovie

Zodra u opgenomen video’s op een iPod nano (5e generatie) hebt geïmporteerd in iPhoto, kunt u de beelden bekijken in iMovie onder iPhoto Video's in de Gebeurtenisbibliotheek.

[Gebeurtenisbibliotheek]

Als u de opgenomen video’s echter rechtstreeks wilt importeren vanuit de iPod nano (5e generatie) in iMovie ’09, volgt u deze stappen:

1. Zorg ervoor dat iMovie '09, versie 8.0.5 of hoger, is geïnstalleerd.
  2. Start iMovie. Het importvenster* wordt geopend en geeft alle fragmenten op de iPod nano (5e generatie) weer.
  3. Importeer alle of alleen de gewenste fragmenten van de iPod nano.

Als het importvenster niet wordt geopend, kiest u Archief > Importeer van camera of selecteert u de knop voor het importvenster dat zich aan de linkerkant van het programma bevindt [Knop voor het importvenster].

Als u de opgenomen video’s op een iPod nano (5e generatie) rechtstreeks wilt importeren in iMovie '08, volgt u deze stappen:

1. Start iMovie '08.
  2. Selecteer in het menu Archief de optie Importeer > Films:

[Importeer > Films]

3. Selecteer de iPod nano in de lijst Apparaten aan de linkerkant van het importvenster.
  4. De opgenomen video’s bevinden zich in de map DCIM. Selecteer het gewenste fragment en klik op de knop Importeer om dat fragment in iMovie te importeren.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.