Een goed begrip van VoiceOver-ondersteuning voor apps van andere ontwikkelaars op een iPhone, iPad of iPod touch

Apple vertrouwt erop dat elke ontwikkelaar zijn apps van componenten voorziet waardoor VoiceOver naar behoren kan werken.

Apple vertrouwt erop dat elke ontwikkelaar zijn apps van componenten voorziet waardoor VoiceOver naar behoren kan werken. Als een gebruikte app VoiceOver niet ondersteunt, zoekt u in de App Store naar updates of neemt u contact op met de ontwikkelaar van de app. Ga naar de App Store en zoek de app om de ondersteuningssite van de ontwikkelaar te vinden. De website van de ontwikkelaar wordt weergegeven op de pagina met productinformatie over de app.

Als een app geen volledige ondersteuning voor VoiceOver biedt, kan VoiceOver knoppen of tekstgebieden overslaan of het juiste label van een item niet uitspreken. Apple heeft iOS 5 voorzien van Aangepaste labels om dit probleem te verhelpen. Als VoiceOver is ingeschakeld, tikt u dubbel met twee vingers op de elementlabelaar en houdt u uw vingers op de labelaar om deze te openen. Vervolgens kunt u een eigen label aanmaken voor items in een app die niet zijn voorzien van een juist label.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.