DNS-consistentie verifiëren voor koppeling met Active Directory in macOS

Om te kunnen integreren met Active Directory, moeten macOS-clients domeincontrollers, Kerberos-servers en Global Catalog-servers kunnen vinden en identificeren via DNS.

Dit artikel is bedoeld voor systeembeheerders. Als u een probleem ondervindt met uw Active Directory-account op een Mac, neemt u contact op met systeembeheerder van uw bedrijf of school.

Active Directory-servers identificeren

De DNS-voorziening die de Active Directory host, moet volledig, juist en consistent zijn. Om te identificeren welke Active Directory-servers de vereiste services bieden, gebruikt u het volgende Terminal-commando om DNS-records op te vragen. Vervang example.com door de domeinnaam van uw Active Directory.

dns-sd -q _ldap._tcp.example.com SRV
dns-sd -q _kerberos._tcp.example.com SRV
dns-sd -q _kpasswd._tcp.example.com SRV
dns-sd -q _gc._tcp.example.com SRV

Na het ontvangen van de resultaten, drukt u op Control-C op het toetsenbord om de zoekopdracht te verlaten.

De voorbeeldresultaten bekijken

Geslaagde zoekopdrachten leveren een of meer resultaten op in de Rdata-kolom van de uitvoer, zoals in het overzicht hieronder:

macosclient$ dns-sd -q _ldap._tcp.example.com srv
DATE: ---Wed 12 Sep 2018---
10:14:56.212  ...STARTING...
Timestamp     A/R Flags if Name                             Type   Class  Rdata
10:14:56.213  Add     3  0 _ldap._tcp.example.com.     SRV    IN     0 100 389 dc1.example.com.
10:14:56.214  Add     2  0 _ldap._tcp.example.com.     SRV    IN     0 100 389 dc5.example.com.

De resultaten controleren

Controleer of de resultaten van de bovenstaande commando's leiden tot een IP-adres.

Gebruik het volgende commando en vervang dc1.example.com door de volledig gekwalificeerde domeinnaam die is opgegeven in de Rdata-kolom van de voorgaande commando's.

dns-sd -q dc1.example.com

Het resultaat moet er ongeveer als volgt uitzien:

macosclient$ dns-sd -q dc1.example.com
DATE: ---Wed 12 Sep 2018---
10:23:22.866  ...STARTING...
Timestamp     A/R Flags if Name                                  Type  Class   Rdata
10:23:22.867  Add     2  0 dc1.example.com.         Addr   IN     10.0.100.1

Controleer of de resultaten voor elke voorziening verwijzen naar een geldig IP-adres.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.