Een abonnement nemen op podcasts en podcasts beluisteren

Ontdek krachtige verhalen in de Podcasts-app op uw iPhone, iPad, iPod touch of Apple TV, in iTunes op een Mac of pc, of op uw HomePod.

Blader door gratis audio-afleveringen en programma's over onderwerpen variërend van humor en wetenschap tot nieuws en politiek in de Podcasts-app op uw iPhone, iPad, iPod touch of Apple TV, in iTunes op een Mac of pc, of op uw HomePod.

Zoeken en een abonnement nemen

U kunt bladeren om programma's te vinden die nieuw en populair zijn:

• Op een iOS-apparaat: open de Podcasts-app en tik vervolgens op  'Bladeren' onder in het scherm.
  • In iTunes op een Mac of pc: kies  'Podcasts' in het menu in de linkerbovenhoek en klik vervolgens op 'Bibliotheek'.
  • Op een Apple TV: open de Podcasts-app en veeg vervolgens naar rechts op uw Siri Remote of Apple TV Remote. Selecteer vervolgens 'Uitgelicht' of 'Hitlijsten'.

U kunt ook op titel of onderwerp naar podcasts zoeken.

In de Podcasts-app staan op de tabbladen 'Uitgelicht' en 'Hitlijsten' programma's die nieuw en populair zijn. Op het tabblad 'Aanbieders' staan programma's van specifieke bedrijven en in 'Alle categorieën' kunt u bladeren op onderwerpen als 'Nieuws en politiek', 'Humor', 'Technologie' en meer.

Een abonnement nemen

Wanneer u op uw iOS-apparaat een programma vindt waarop u een abonnement wilt nemen, tikt u erop om naar de infopagina van het programma te gaan en tikt u op . Nadat u een abonnement hebt genomen, worden nieuwe afleveringen automatisch gratis gedownload1 zodra ze uitkomen.

Ga in iTunes naar de infopagina van het programma en klik op 'Abonneer'.

Op een Apple TV gaat u naar de infopagina van het programma en selecteert u 'Abonneer' bovenaan de lijst met afleveringen.

Apple Podcasts pauzeert mogelijk uw abonnement als u niet meer luistert naar een programma. De programma's en gedownloade afleveringen blijven in de bibliotheek maar de nieuwe afleveringen worden mogelijk niet bijgewerkt. Als u nieuwe afleveringen wilt blijven ontvangen, neemt u weer een abonnement.

1 Als u automatische downloads op uw iOS-apparaat wilt uitschakelen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Podcasts' > 'Download afleveringen' en kiest u 'Uit'. Klik in iTunes op het programma in de middelste kolom, klik op  rechts van de titel van het programma en kies 'Uit' in het menu 'Download afleveringen'. Afleveringen worden niet gedownload naar uw Apple TV.

Programma's beluisteren

Met een iPhone, iPad of iPod touch2, Mac of pc kunt u programma's streamen en downloaden, of u nu thuis bent of onderweg. U kunt ook podcasts streamen naar uw Apple TV of HomePod. Of u kunt Siri vragen een podcast af te spelen door de titel te noemen. Meer informatie over Siri op uw iOS-apparaat, Mac, Apple TV of HomePod.

Als u begint met luisteren naar een aflevering in de Podcasts-app op een Apple apparaat, kunt u op een ander Apple apparaat verder luisteren naar de aflevering. Lees meer over de synchronisatie van podcasts.

2 Om programma's te streamen via mobiele data op uw iOS-apparaat, controleert u of 'Mobiele data' is ingeschakeld in 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' > 'Podcasts'.

Alle nieuwe afleveringen van een programma afspelen

Open de Podcasts-app op uw iOS-apparaat, tik op  'Luister nu' onder in het scherm en tik vervolgens op het programma waarnaar u wilt luisteren. Wanneer de laatste aflevering is afgelopen, worden eventuele niet-afgespeelde afleveringen van dat programma in uw bibliotheek automatisch als volgende afgespeeld.

In iTunes op een Mac of pc kiest u  'Podcasts' in het menu in de linkerbovenhoek en klikt u op 'Bibliotheek'. Als u alle niet-geluisterde afleveringen van een programma wilt afspelen, dubbelklikt u op het programma waarnaar u wilt luisteren in de middelste kolom.

Op uw Apple TV opent u de Podcasts-app en selecteert u 'Bibliotheek'. Selecteer het programma waarnaar u wilt luisteren en selecteer de laatste niet-afgespeelde aflevering. Wanneer de laatste aflevering is afgelopen, worden eventuele niet-afgespeelde afleveringen van dat programma in uw bibliotheek automatisch als volgende afgespeeld.

Een wachtrij van afleveringen van meerdere programma's maken

Op een iOS-apparaat:

1. Open de app Podcasts.
  2. Terwijl u een aflevering beluistert, zoekt u de volgende aflevering die u wilt beluisteren.
  3. Gebruik 3D Touch op de naam van de aflevering, tik vervolgens op 'Speel hierna af'  om de aflevering aan de wachtrij 'Volgende' toe te voegen.

Als u nog meer afleveringen aan de wachtrij 'Volgende' wilt toevoegen, volgt u de stappen maar tikt u op 'Speel later af'. De aflevering wordt onderaan de wachtrij toegevoegd.

U kunt ook beginnen met luisteren naar een aflevering in de Podcasts-app op een Apple apparaat en die aflevering op een ander Apple apparaat afluisteren. Lees meer over de synchronisatie van podcasts.

Afspeelinstellingen aanpassen

In de Podcasts-app op uw iOS-apparaat tikt of veegt u op de speler onder in het scherm om het scherm 'Huidige' te openen.

In het scherm 'Huidige' kunt u het volgende doen:

• Tikken op  of  om vijftien seconden vooruit of terug te springen.
  • Tikken op  om de afspeelsnelheid te wijzigen. U kunt de afspeelsnelheid wijzigen in 1 1/2x (iets sneller), 2x (snel), 1/2x (iets trager) of 1x (normale snelheid).
  • Tikken op  om de aflevering naar een ander apparaat te streamen via AirPlay.

Veeg omhoog andere functies te vinden:

• Tik op  en kies wat u tot het einde wilt afspelen.
  • Tik op 'Toon' rechts van 'Beschrijving' om een beschrijving van de aflevering te lezen.
  • Als u afleveringen in de wachtrij Volgende hebt, ziet u deze in de lijst onder 'Volgende'.

In iTunes op een Mac of pc kiest u  'Podcasts' in het menu in de linkerbovenhoek en klikt u op 'Bibliotheek'. Klik op  in de rechterbovenhoek van het iTunes-venster om afspeelinstellingen te veranderen.

Op uw Apple TV opent u de Podcasts-app en selecteert u 'Bibliotheek'. Kies het programma waarvoor u de instellingen wilt wijzigen, scrol naar de onderkant van de lijst met niet-afgespeelde afleveringen en selecteer 'Podcastinstellingen'.

Download afleveringen om ze offline te beluisteren

Als u naar een aflevering wilt luisteren terwijl u niet bent verbonden met wifi of internet, kunt u deze aflevering downloaden.

Tik op uw iOS-apparaat op 'Bibliotheek'  onder in het scherm en tik vervolgens op het programma met de aflevering die u wilt downloaden. Tik daarna op rechts van de naam van de aflevering. Als u niet ziet, is de aflevering reeds gedownload naar uw apparaat.3

In iTunes op een Mac of pc klikt u op  rechts van een bepaalde aflevering.

U kunt alleen afleveringen streamen op uw Apple TV.

3 Als u de aflevering niet ziet in de lijst 'Mijn afleveringen', scrol dan naar de onderkant van de lijst en tik op 'Beschikbare afleveringen'. Zoek de aflevering die u wilt downloaden, tik op en vervolgens op . U kunt ook afleveringen van programma's downloaden via het tabblad 'Ontdekken': zoek de aflevering, tik op en vervolgens op .

Podcasts downloaden via mobiele data

Ga op uw iOS-apparaat naar 'Instellingen' > 'Podcasts' en schakel 'Alleen downloaden via wifi' uit. De maximale downloadgrootte is 100 MB per aflevering.

Een abonnement opzeggen of verwijderen

Afleveringen worden automatisch verwijderd 24 uur nadat ze zijn afgespeeld. U kunt abonnementen op podcasts opzeggen of afzonderlijke afleveringen verwijderen.

Een abonnement opzeggen

Ga op uw iOS-apparaat naar de bibliotheek en zoek het programma waarvan u het abonnement wilt opzeggen. Tik op het programma om de informatiepagina weer te geven, tik op  en tik vervolgens op 'Zeg abonnement op'. Er worden geen nieuwe afleveringen gedownload naar het apparaat.

Een specifieke aflevering verwijderen

Ga naar de bibliotheek en zoek het programma met de aflevering die u wilt verwijderen. Tik op het programma om de informatiepagina weer te geven, veeg de aflevering naar links en tik vervolgens op 'Verwijder'.

Wanneer u een abonnement op een programma opzegt, worden de afleveringen in de bibliotheek of de afleveringen die u hebt gedownload om ze offline te beluisteren niet verwijderd. Als u het abonnement wilt opzeggen en alle afleveringen in de bibliotheek en op het apparaat wilt verwijderen, tikt u achtereenvolgens op  en op 'Verwijder uit bibliotheek'.

Als u een programma niet meer beluistert, ziet u de optie om het abonnement op te zeggen niet.

In iTunes op een Mac of pc:

• Om een abonnement op te zeggen, klikt u op  rechts van de titel van het programma en kiest u 'Zeg abonnement op podcast op'.
  • Als u een specifieke aflevering wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop of Control-klikt u op de aflevering en kiest u 'Verwijder uit bibliotheek'.

Op een Apple TV

Om een abonnement op te zeggen, scrolt u naar de onderkant van de lijst met niet-afgespeelde afleveringen en selecteert u 'Podcastinstellingen'. Selecteer 'Geabonneerd' onder 'Toon' om het abonnement op te zeggen.