Een abonnement nemen op podcasts en podcasts beluisteren

Ontdek sterke verhalen in de Podcasts-app op iPhone, iPad, iPod touch of Apple TV.

Doorzoek audioafleveringen en programma's over allerlei onderwerpen, gaande van entertainment en komedie tot nieuws en sport in de Podcasts-app.

U kunt ook programma's beluisteren in iTunes op een Mac of pc. Klik op het menu in de linkerbovenhoek van iTunes en kies  Podcasts.

Zoeken en een abonnement nemen

Open de Podcasts-app op het iOS-apparaat en tik onder in het scherm op  'Blader'. Bij 'Uitgelicht' en 'Hitlijsten' vindt u nieuwe en populaire programma's. Tik op 'Aanbieders' om programma's van specifieke ondernemingen te vinden of tik op 'Alle categorieën' voor programma's over onderwerpen zoals Nieuws en politiek, Humor, Technologie en meer.

Zoeken op titel of onderwerp

Om een specifieke podcast te zoeken, of een programma of aflevering die u interesseert, tikt u onder in het scherm op  'Zoek' en voert u de titel van een podcast of onderwerp in. In de zoekresultaten ziet u zowel programma's als afzonderlijke afleveringen.

Een abonnement nemen

Wanneer u een programma vindt waarop u een abonnement wilt nemen, tikt u erop om naar de infopagina van het programma te gaan en tikt u op . Nadat u een abonnement hebt genomen, ontvangt u gratis en automatisch nieuwe afleveringen zodra ze beschikbaar zijn.

Apple Podcasts pauzeert mogelijk uw abonnement als u niet meer luistert naar een programma. De programma's en gedownloade afleveringen blijven in de bibliotheek maar de nieuwe afleveringen worden mogelijk niet bijgewerkt. Als u nieuwe afleveringen wilt blijven ontvangen, neemt u weer een abonnement.

Programma's beluisteren

Met een iPhone, iPad of iPod touch kunt u programma's streamen en downloaden, of u nu thuis bent of onderweg.

Tik onder in het scherm op  'Luister nu' voor de nieuwste afleveringen van programma's waarop u een abonnement hebt genomen. Tik onder in het scherm op  'Bibliotheek' om specifieke programma's of afleveringen te beluisteren. U kunt ook een aflevering streamen via  'Blader'.

Wanneer u de aflevering hebt gevonden die u wilt beluisteren, tikt u erop en tikt u vervolgens op  'Speel af'.

Voor het streamen van programma's via mobiele data zorgt u ervoor dat 'Mobiele data' is ingeschakeld in 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' > 'Podcasts'.

Afspeelinstellingen aanpassen

Tik of veeg omhoog op de speler onder in het scherm om 'Huidige' te openen. In het scherm 'Huidige' kunt u het volgende doen:

• Tikken op  of  om vijftien seconden vooruit of terug te springen.
  • Tikken op  om de afspeelsnelheid te wijzigen. U kunt de afspeelsnelheid wijzigen in 1 1/2x (iets sneller), 2x (snel), 1/2x (iets trager) en 1x (normale snelheid).
  • Tikken op  om de aflevering naar een ander apparaat te streamen via AirPlay.

Veeg omhoog op het scherm 'Huidige' voor extra functies.

• Tikken op  en kies wat u tot het einde wilt afspelen.
  • Tikken op  om de aflevering te delen met vrienden via Berichten, Mail, sociale media en meer.
  • Rechts van 'Beschrijving' op 'Toon' tikken om een beschrijving van de aflevering te lezen.
  • En als u afleveringen in de wachtrij Volgende hebt, ziet u deze in de lijst onder 'Volgende'.

Continu luisteren met Volgende

1. Terwijl u een aflevering beluistert, zoekt u de volgende aflevering die u wilt beluisteren.
  2. Tik op  op de infopagina van de aflevering of gebruik 3D Touch op de naam van de aflevering.
  3. Tik op 'Speel hierna af' om deze aan de wachtrij 'Volgende' toe te voegen.

Als u nog meer afleveringen aan de wachtrij 'Volgende' wilt toevoegen, volgt u de stappen maar tikt u op 'Speel later af'. De aflevering wordt onderaan de wachtrij toegevoegd.

U kunt ook beginnen met luisteren naar een aflevering in de Podcasts-app op een Apple apparaat en die aflevering op een ander Apple apparaat afluisteren. Lees meer over de synchronisatie van podcasts.

Download afleveringen om ze offline te beluisteren

Als u een aflevering wilt downloaden om die te beluisteren wanneer u niet met een wifinetwerk of het internet verbonden bent, tikt u op  op de infopagina van de aflevering.

Als u podcasts wilt downloaden via mobiele data, gaat u naar 'Instellingen' > 'Podcasts' op uw iPhone, iPad of iPod touch en schakelt u 'Alleen downloaden via wifi' uit. De maximale downloadgrootte is 100 MB per aflevering.

Een abonnement opzeggen of verwijderen

U kunt abonnementen op podcasts opzeggen of afzonderlijke afleveringen verwijderen.

Een abonnement opzeggen

Zoek het programma waarvan u het abonnement wilt opzeggen en tik achtereenvolgens op  en op 'Zeg abonnement op'. Er worden geen nieuwe afleveringen gedownload naar het apparaat.

Een specifieke aflevering verwijderen

Ga naar de bibliotheek en zoek het programma met de aflevering die u wilt verwijderen. Veeg naar links op de aflevering en tik op 'Verwijder'.

Wanneer u een abonnement op een programma opzegt, worden de afleveringen in de bibliotheek of de afleveringen die u hebt gedownload om ze offline te beluisteren niet verwijderd. Als u het abonnement wilt opzeggen en alle afleveringen in de bibliotheek en op het apparaat wilt verwijderen, tikt u achtereenvolgens op  en op 'Verwijder uit bibliotheek'.

Als u een programma niet meer beluistert, ziet u de optie om het abonnement op te zeggen niet.