MacBook Pro (15-inch, eind 2008), (17-inch, begin 2009), (15-inch en 17-inch, medio 2009): grafische prestaties instellen

Lees hier hoe u de grafische prestatie instelt voor de draagbare computers MacBook Pro (15-inch, eind 2008), MacBook Pro (17-inch, begin 2009) en MacBook Pro (15-inch en 17-inch, medio 2009) met grafische NVIDIA 9400- en 9600-videokaarten.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

De MacBook Pro (15-inch, eind 2008), MacBook Pro (17-inch, begin 2009) en MacBook Pro (15-inch en 17-inch, medio 2009) beschikken over een functie voor het instellen van grafische prestaties in het voorkeurenpaneel Energiestand. In dit paneel kunt u de grafische prestaties aanpassen. U hebt de keuze tussen ‘Langere gebruiksduur van batterij’ of ‘Betere prestaties’ (zie afbeelding hieronder).

• Selecteer ‘Langere gebruiksduur van batterij’ voor situaties waarin geen belastende, grafisch intensieve programma’s worden gebruikt of wanneer de MagSafe Power-adapter slechts beperkt wordt gebruikt.
  • Selecteer ‘Betere prestaties’ als u games speelt of andere taken met belastende grafische verwerking uitvoert.

Meer informatie

Wanneer u een andere grafische instelling kiest in het paneel Energiestand in Systeemvoorkeuren, worden de nieuwe instellingen pas van kracht nadat u opnieuw bent ingelogd. Wanneer u op Log uit klikt (zie bericht hieronder), krijgt u de mogelijkheid om geopende documenten of ander werk te bewaren.

Computers die de optie hebben om dat te doen, gebruiken standaard de optie Langere gebruiksduur van batterij.

Zie MacBook Pro (15 inch, eind 2008) en MacBook Pro (17 inch, begin 2009): kan GeForce 9400M-videokaart niet selecteren in Windows voor meer informatie over het configureren van de grafische prestaties in Microsoft Windows.

Voor meer informatie over grafische prestaties van recentere draagbare Apple computers, raadpleegt u MacBook Pro en MacBook Pro met Retina-display: grafische prestaties instellen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.