Koptelefoons of externe luidsprekers op uw Mac mini aansluiten

De Mac mini heeft een 3,5 mm uitvoer voor stereogeluid en een ingebouwde luidspreker. Als u stereogeluid wilt horen, sluit u een koptelefoon of externe luidsprekers aan op de geluidsuitvoer. Als luidsprekers of een koptelefoon zijn aangesloten, wordt de interne luidspreker gedempt.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Als u geen geluid van de interne luidspreker wilt horen, drukt u op de knop ‘geluid uit’ op een Apple-toetsenbord of verlaagt u het volume.

De geluidsuitvoer van de Mac mini heeft de volgende kenmerken:

• Uitvoerniveau: 1,4V RMS
  • Bronimpedantie: 10 ohm (Ω)
  • Signaal-ruisverhouding (SNR): >90 dB ongewogen, >94 dB (A)
  • Totale harmonische vervorming (THD): 0,005 procent (%) of minder

U kunt ook USB-luidsprekers aansluiten op een van de USB-poorten van de Mac mini.

Mac mini (begin 2006) en nieuwere modellen beschikken over een combo audio-uitvoerpoort voor zowel digitale als analoge uitvoer. Voor digitale audio-uitvoer kunt u een standaard TOSLINK-kabel met TOSLINK mini-plug-adapter gebruiken. Bij de Mac mini (medio 2010) en nieuwere modellen kunt u ook de Apple iPhone-headset met microfoon gebruiken via de audio-uitvoerpoort.