Welk videomateriaal kan ik op een iPhone, iPad, iPod, computer of Apple TV bekijken?

Lees hier meer over de verschillende soorten videomateriaal die u op een iPhone, iPad, iPod, computer en Apple TV kunt afspelen.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Het videomateriaal dat u kunt bekijken hangt af van het apparaat.

iPhone, iPad en iPod

U kunt de volgende soorten videomateriaal bekijken op een iPhone, iPad en sommige iPod-modellen:

• In de iTunes Store aangeschaft of gehuurd videomateriaal.
  • Video’s die opnieuw zijn gecodeerd voor iPod met iMovie, Final Cut Pro en andere programma’s.
  • Videopodcasts die zijn gemaakt voor mobiele apparaten of zijn gecodeerd voor iPod. Lees meer over het beluisteren van podcasts op een iOS-apparaat.
  • Videobestanden nadat u een nieuwe versie in iTunes aanmaakt (Archief > Maak nieuwe versie aan > Maak versie voor iPod of iPhone aan).
  • Videobestanden nadat u een nieuwe versie voor iPad of Apple TV in iTunes aanmaakt (Archief > Maak nieuwe versie aan > Maak versie voor iPad of Apple TV aan).

Alle generaties van de iPhone en iPad ondersteunen het afspelen van video. Alleen bepaalde modellen van de iPod ondersteunen het afspelen van video:

• iPod touch: alle generaties.
  • iPod of iPod classic: 5e generatie of hoger.
  • iPod nano: 3e, 4e en 5e generatie en 7e generatie of hoger.
    iPod nano (6e generatie) ondersteunt het afspelen van video niet.

Bekijk video’s op een iPhone, iPad of iPod touch in de app Video’s en op de iPod-modellen met ondersteuning voor het afspelen van video door Video’s te selecteren in het beginscherm.

Breedbeeldvideo op een iPhone, iPad of iPod bekijken

Op een iPhone, iPad, iPod touch of iPod nano (7e generatie) moet u geen instellingen aanpassen om breedbeeldvideo te bekijken.

Op een iPod (5e generatie) kunt u de instelling Breedbeeld inschakelen.

1. Selecteer Video’s > Video-instellingen.
  2. Schakel Breedbeeld in.

Als u een breedbeeldfilm bekijkt terwijl de instelling Breedbeeld is ingeschakeld, verschijnen zwarte balken boven en onder het beeld. Als de instelling Breedbeeld is uitgeschakeld, worden de linker- en rechterkant van een breedbeeldvideo bijgesneden en verschijnen er geen zwarte balken. Deze instelling is niet van invloed op video’s die geen breedbeeldformaat hebben.

Op een iPod classic en iPod nano (3e generatie) of hoger kunt u de instelling Schermvullend uitschakelen.

1. Selecteer Video’s > Video-instellingen.
  2. Schakel Schermvullend uit.

Als u een breedbeeldvideo bekijkt terwijl de instelling Schermvullend is uitgeschakeld, verschijnen zwarte balken boven en onder het beeld. Als de instelling Schermvullend is ingeschakeld, worden de linker- en rechterrand van een breedbeeldvideo bijgesneden en verschijnen er geen zwarte balken. Deze instelling is niet van invloed op video’s die geen breedbeeldformaat hebben.

Over videostructuren

Met een van de bovenstaande apparaten kunt u deze videostructuren afspelen:

• H.264
    Bestandsstructuren: .m4v, .mp4 en .mov
    Video: tot 768 kbits/sec, 320 x 240, 30 frames per seconde (fps), Baseline Profile tot Niveau 1.3.
    Audio: AAC-LC tot 160 kbits/sec, 48 Khz, en stereogeluid.
  • MPEG-4
    Bestandsstructuren: .m4v, .mp4 en .mov
    Video: tot 2.5 Mbits/sec, 480 x 480, 30 fps, Simple Profile.
    Audio: AAC-LC tot 160 kbits/sec, 48 Khz, stereogeluid.

Andere structuren worden mogelijk ondersteund door nieuwere apparaten. Raadpleeg de technische specificaties van het apparaat voor meer informatie.

Lees hoe u de videokwaliteit van iTunes Store-downloads wijzigt om video’s met iPods van een oudere generatie te synchroniseren.

Mac of pc

U kunt de volgende soorten videomateriaal met iTunes bekijken op een computer:

• In de iTunes Store aangeschaft of gehuurd videomateriaal.
  • QuickTime- en MPEG-4-films die eindigen op ‘.mov’, ‘.m4v’ of ‘.mp4’ en die in QuickTime Player kunnen worden afgespeeld.
  • Videopodcasts.
  • Digitale kopieën van Blu-Ray’s of dvd’s.

iTunes ondersteunt het importeren van dvd-video’s niet. U kunt een reservekopie maken van iTunes Store-films op dvd’s (als u een ondersteunde dvd-brander hebt) maar deze dvd’s worden niet op een dvd-speler afgespeeld.

U moet altijd de nieuwste versie van iTunes gebruiken die het besturingssysteem ondersteunt.De vereisten van iTunes verschillen per versie.

Voor het afspelen van iTunes Store-films en tv-programma’s is een HDCP-compatibel scherm vereist.

Apple TV

U kunt de volgende soorten videomateriaal bekijken op een Apple TV:

• In de iTunes Store aangeschaft of gehuurd videomateriaal.
  • In iMovie Theater aangemaakte films.
  • Videobestanden nadat u een nieuwe versie voor iPad of Apple TV in iTunes aanmaakt (Archief > Maak nieuwe versie aan > Maak versie voor iPad of Apple TV aan).
  • Videobestanden uit de iTunes-bibliotheek met thuisdeling.
  • Video’s van andere leveranciers die ingebouwde Apple TV-apps gebruiken.

Met een Apple TV kunt u AirPlay gebruiken om video’s op een iPhone, iPad, iPod touch of computer naar de tv te streamen.

Over aangeschafte video’s

In de iTunes Store aangeschafte video’s hebben een ingebed FairPlay Digital Rights Management in de bestanden. De bestanden hebben een structuur die kan worden gesynchroniseerd met een iPhone, iPad of iPod met video.

Net zoals de muziek die u in de iTunes Store koopt, zijn aangeschafte video’s uw eigendom. U kunt tot vijf computers machtigen om aangeschafte video’s af te spelen en u kunt de video synchroniseren met zoveel iOS-apparaten en iPods met video als u wenst. Een enkel apparaat kan inhoud van maximaal vijf accounts bevatten. iTunes belet het toevoegen van gegevens van een zesde account.

Videomateriaal synchroniseren

Lees hoe u video’s synchroniseert via Wi-Fi of USB.

De synchronisatie van muziekvideo’s die vanaf Apple Music zijn gedownload, wordt op geen enkel apparaat ondersteund. Als u een iPhone, iPad of iPod touch gebruikt, kunt u de onderdelen in Apple Music rechtstreeks op het apparaat bewaren. iPod classic en iPod nano ondersteunen geen materiaal uit Apple Music.

U kunt persoonlijke video’s synchroniseren via iTunes zolang het videobestand een structuur heeft die iTunes opnieuw kan coderen. Voeg het bestand toe aan de iTunes-bibliotheek en maak vervolgens versies aan die voor het apparaat zijn geoptimaliseerd via het menu Archief > Maak nieuwe versie aan.

Lees wat u moet doen als video’s niet worden gesynchroniseerd met een iPhone, iPad of iPod vanaf iTunes.

Updates aan het apparaat kunnen de vereisten voor de synchronisatie met iTunes wijzigen.

Laatst gewijzigd op: